Stanje na cestama 01.04.2016. (HR)

stanje na cestama-14.10
Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Na autocesti A7, zbog radova je zatvorena dionica između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.
Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani, od 136.km + 700 do 141. km + 300, zbog sanacije mosta, vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste, uz ograničenje brzine od 80 km/h.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog radova, zatvoren je vozni trak na vijaduktu Zečeve Drage i u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba od 15. +300 do 9. +500 km.
Na državnoj cesti DC409 Kaštel Štafilić-Plano, na 5. km u smjeru Splita vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom, uz privremenu prometnu signalizaciju.
1. travnja od 8 do 17 sati bit će zatvorena županijska cesta ŽC3094 Veliki Grđevac-Grubišno Polje, zbog radova. Obilazak: DC45 Grubišno Polje-Veliki Zdenci-DC28 Pavlovac-Veliki Grđevac.
Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

  • DC1 kod Hrvaca,
  • DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani (kod hotela Lav), na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica te Srebreno-Mlini i u Bibinju,
  • DC28 Novi Glog-Kenđelovac,
  • DC517 u Belišću u Ul. kralja Tomislava, u zoni kružnog raskrižja kod Ulice Kardinala A.Stepinca i Željezničke ulice,
  • DC518 između naselja Antunovac i Ernestinovo kod skretanja za naselje Ivanovac (raskrižje sa ŽC4089).

Zbog klizišta na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u mjestu Ilovac kod Ozlja vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Do 31. svibnja zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec.

Podsjećamo vozače motornih vozila:
– počelo je ljetno računanja vremena što znači da prestaje obveza paljenja kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim svjetlima. Na vozilima ipak moraju biti uključena dnevna svjetla u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše…itd.), bez obzira na ljetno računanje vremena. Također podsjećamo vozače koji se kreću u međunarodnom prometu, da određene zemlje i ljeti zadržavaju pravilo vožnje s uključenim svjetlima danju.
– da je do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivamo na pojačan oprez i molimo da: provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivamo ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

 
IZVANREDNI PRIJEVOZI
  • 30. ožujka 2016. godine u 15,00 sati kreću dva izvanredna prijevoza tereta na relaciji: Zagreb, Jankomir-Kerestinec-Banija-Jarče Polje- Zdihovo-Skrad-Svilno-Fiumara-Ivana Zajca-suprotan smjer Ulica Riva-Luka Rijeka. Dolazak se očekuje 1. i 2. travnja do 07,00 sati. Molimo ostale sudionike u prometu da poštuju upute tehničke i policijske pratnje.
  • 30. ožujka u 20,00 sati kreću dva izvanredna prijevoza tereta na relaciji: SLAVONSKI BROD (“Đuro Đaković – TEP d.o.o.”) – Slav.Brod (Sv.Antuna) -Slav.Brod (D53) – Slav.Brod (D525) – čvor Slav.Brod zapad (A3) – (A3) – čvor Ivanja Reka (A3) – Zagrebačka obilaznica (A3) – čvor Jankomir (A2) – (A2) – čvor Krapina izlaz (A2) – (D1) – čvor Đurmanec ulaz (A2) – (A2) – čvor Trakošćan (A2) – GP MACELJ (A2). Dolazak se očekuje 31. ožujka u 23,00 sata.
  • 31. ožujka u 01,00 sat kreće izvanredni prijevoz tereta na relaciji: Željeznička ul. 21 – 52215 – Vodnjan – DC75 – DC66 – DC400 – Ul. Porta Stovagnana 21 – 52100 – Pula. Dolazak se očekuje 31. ožujka u 02,00 sata.
  • 2. travnja od 10 do 20 sati izvanredni prijevoz tereta kretat će se relacijom: Jadranska magistrala (DC8)-Pirovac-DC8-DC59-čvor Pirovac-A1-čvor Posedarje-DC106-Šimuni.

IZVOR: www.hak.hr

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *