Besplatna registracija elektronske adrese za privrednike do 1. oktobra (SRB)

form-3723114_1280

Privrednici još do ponedeljka mogu besplatno, u APR-u da registruju mejl adresu. Na to ih obavezuje Zakon o privrednim društvima a od 1. oktobra tu uslugu plaćaće 2.800 dinara.

Po hiljadu preduzeća dnevno na šalterima APR-a, podnese prijavu za registraciju elektronske adrese. Tako je poslednjih dana.

Registrovanu imejl adresu zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a i dostavljanja finasijskih izveštaja preduzeća. Oni koji su adresu registrovali i pre novog zakona, ne moraju to ponove da rade.

“Ova obaveza se odnosi na oko 400 hiljada privrednih subjekata i podrazumeva sva privredna društva, preduzetnike, ogranke i predstvištva stranih privrednih društava”, rekla je Mileva Jonić iz APR-a.

Na šalterima još danas i u ponedeljak, a u naredna tri dana prijava se može poslati i elektronski.

“Privredna društva popunjavaju registracionu prijavu promene, sa obaveznim podacima i obrazac 31 a preduzetnici takođe obaveznu prijavu promene i dodatak 16”, rekla je Mileva Jonić.

Dok žure da iskoriste besplatnu registraciju adrese za prijem elektronske pošte, preduzetnici podsećaju da ih je registracija firme koštala 1.000 dinara, a od oktobra će samo prijavu imejl adrese plaćati 2.800 dinara.

Foto: Pixabay (F1Digitals)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *