Izgradnja auto-puta Beograd–Sarajevo najvažniji projekat za Srbiju i BiH (SRB)

asphalt-3431322_1280

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novom ambasadorkom Bosne i Hercegovine u Srbiji Aidom Smajić o zajedničkim infrastrukturnim projektima dveju država.

Mihajlović je tom prilikom istakla da imamo veliki broj zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i želimo da našu saradnju učinimo efikasnijom, što je način i da pokažemo da kao region možemo da međusobno sarađujemo i da idemo napred.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da je najvažniji projekat za dve zemlje izgradnja auto-puta Beograd–Sarajevo, koji će se graditi kao prsten auto-put, povezujući dve zemlje u dva pravca.

Ona je navela da su radovi na izgradnji prve deonice Sremska Rača–Kuzmin već počeli, dodavši da se očekuje da ih, tokom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, obiđu predsednici Srbije i Turske i predsedavajući Predsedništva BiH.

Za drugu deonicu, od Požege do Kotromana, kako je dodala, radi se projektno-tehnička dokumentacija.

Ona je naglasila značaj završetka zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji BiH, koji će omogućiti da se pusti u saobraćaj most između Ljubovije i Bratunca, koji je Srbija izgradila, a od velikog je značaja za građane i privredu dveju zemalja.

Smajić je ocenila da su diplomatski odnosi između BiH i Srbije dobri i da je najbolji segment saradnje oblast ekonomije, a najvažniji zajednički projekat izgradnja auto-puta Beograd–Sarajevo, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: Pixabay (sumanamul15)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *