Vremenske prilike i stanje na putevima 27.09.2019. (MK)

way-3793595_1280

Sunčano uz malo do umerenu lokalnu oblačnost i slab do umeren vetar, uglavnom severoistočni.

USLOVI NA PUTEVIMA: Saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima.

FREKVENCIJA: Povećava se saobraćaj na putu izvan gradskog područja. Na graničnim prelazima, sa makedonske strane, više nema kašnjenja za ulazak i izlazak iz zemlje.

OPREZ: AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, poštujući saobraćajnu signalizaciju i pažljivo upravljanje vozilima, posebno na putevima kroz doline, riječne doline i gudure, gdje postoji mogućnost klizišta. Ovo posebno važi za dionice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.

ELEKTRONSKA NAPLATA PUTEVA: Počeo je novi način plaćanja putarine, više informacija možete dobiti OVDE.

RADOVI NA PUTU:

Fabrika Karpoš – AD Skoplje izveštava da će dana 17.09.2019 u 11 sati zbog građevinskih aktivnosti na autoputu A3, deonica Prilep – Bitola kod TIDZ Prilep, biti preusmeren saobraćaj na regionalnom putu u trajanju od tri meseca.

13.09.2019. počelo je sa sprovođenje građevinskih aktivnosti na poboljšanju crnih tačaka, čime je privremeno promenjen režim saobraćaja na regionalnom putu P1202, deonica Žirovnica – Debar – GP Blato, u roku od 30 kalendarskih dana.

13.09.2019 počele su građevinse aktivnosti na poboljšanju osvetljenja (postavljanje kandelabra), čime će se u roku od 30 kalendarskih dana privremeno promeniti režim saobraćaja na regionalnom putu Strumica-Valandovo, Kluk

Viaduct Trade izveštava da su 10.09.2019. (utorak) počele aktivnosti na poboljšanju crne tačke privremenom promenom režima saobraćaja na regionalnom putu R1303, deonica: Barbaros – Makedonski Brod – Kicevo, u roku od 30 kalendarskih dana.

Iz kompanije ASFALT DOOEL SKOPLJE izveštavaju da će zbog građevinskih radova na izgradnji elektronskog sistema za naplatu naplatne stanice Demir Kapija u periodu 03.09.2019. do 02.03.2020. na deonici A1 Negotino – Gevgelija, naplatna cesta Demir Kapija biti demir Kapija Odobreno za privremeni režim saobraćaja br. 11-op-128/4 od 03.09.2019. Izdato od Ministarstva na promet i zvezi na Republika Makedonija.

Zbog građevinskih aktivnosti tokom postavljanja induktivnih petlji režim saobraćaja menja se u skladu sa odobrenim osnovnim projektom saobraćaja na:

– Put Petrovec-Kadino_Autopat A4, u periodu od 04.09.2019-08.09.2019;

-smernica Kadino Hippodrome_Autopat A4, u periodu od 08.09.2019 do 12.09.2019.

Vijadukt Trejd je 19.08.2019. započeo građevinske aktivnosti ugradnje električne rasvete na raskrsnici Katlanovo na državnom putu A1, deonica Petrovec – Katlanovo, u trajanju od 30 dana, zbog čega će biti izmenjen režim saobraćaja.

Zbog građevinskih radova na putu (asfaltiranje) na regionalnom putu P2344, naselje Čaška – s. Golozinci, saobraćaj će je prekinut svaki dan osim nedjelje, od 10 do 16 sati u naredna dva meseca (26.08.2019).

Od 19.06.2019 počeli su građevinski radovi na postavljanju električne rasveta na spoju Drugovo, na magistralnom putu A2, deonica Kičevo-Ohrid, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja u narednih 6 meseci.

Viadukt Trejd izveštava da od 22.05.2019 se izvode građevinski radovi na magistralnom putu A3, deonica Veles-Štip, na postavljanju električne rasveta na spoju Ovče Polje,  u trajanju od 6 meseci, zgob čega će biti izmenjen režim saobraćaja.

Strabag AG izveštava da je 06.05.2019 počela izgradnja na LOT 7, rehabilitacija na pagistralnom putu A4 Štip– Radoviš na potezu od raskrsnice Štip jug (Sofilari) – Bučim (km5+000 do km28+560) 

Asfalt DOOEL Skoplje obaveštava da će se puštanjem u rad građevinskih radova za izgradnju elektronskog sistema za naplatu putarine naplatiti promet u skladu sa ovlašćenjima za privremeni režim saobraćaja, i to:
– platna stanica Gevgelija u periodu od 18. marta 2019. do 18. septembra 2019. godine (dionica Demir Kapija-Gevgelija)
– naplatna stanica Demir Kapija u periodu od 11.04.2019. do 18.09.2019. (dionica Negotino – Gevgelija)

G.P. Ilinden-Struga izvještava da će od 12. aprila 2019. godine zbog građevinskih radova izgradnja nadvožnjaka za zonu TIDZ Struga na regionalnom putu A2, Podmolje – Struga, imati privremeni režim saobraćaja. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija će biti postavljena na licu mesta.
Mk skiper izvještava da je zbog obnove regionalnog puta P1204, dionice Kumanovo – Sveti Nikole L = 32 km od 28. marta 2019. godine odobren privremeni režim saobraćaja.

Od 21.03.2019 (četvrtak) na regionalnom putu P1103 Negotino – Lakavica izvode se radovi na putu, rekonstrukcija mosta na reci Vardar kod sela Pepelishte. Saobraćaj se preusmerava duž zemljanog puta. Pepelishte – Krivolak za vozila ukupne težine do 7,5 tona. Pravilna vertikalna prometna signalizacija se postavlja na licu mesta. Ovaj režim saobraćaja će trajati do završetka građevinskih aktivnosti.

“Vijadukt Trgovina” od 05.03.2019. Godine obavlja građevinske aktivnosti za privremeni način saobraćaja na period od 4 mjeseca (120 dana), na potezu od benzinske pumpe MakPetrol na ulici JNA na raskrsnici sa cestom za selo Vrutok, Općina Gostivar. Strabak vrši kompletnu rekonstrukciju puta Tetovo – Popova Sapka, koji će trajati do kraja 2019. godine.

RADOVI NA PUTEVIMA – SKOPLJE:

Gamma Gradba izveštava da će rekonstrukcija Pavla Sateva i Crniče sv. od raskrsnice sa Ulicom Jordana Mijalkova do ulice Vostaničke, prema odobrenju za promenu režima saobraćaja grada Skoplja, početi u utorak, 24.09.2019. i trajaće 30 dana.

CUKS izveštava da je zbog građevinskih aktivnosti na izgradnji podzemne instalacije za distribuciju toplotne energije u ulici Filipa II Makedonije, između GTC-a i parkinga nasuprot hotela Holiday Inn, 23.09.2019. (ponedeljak), tako da će u narednih nekoliko dana biti primenjen privremeni režim saobraćaja.

Grad Skoplje obaveštava građane da će zbog građevinskih aktivnosti na postavljanju poprečne mreže za prihvatanju atmosferskih voda, od četvrtka,  u narednih 10 dana, saobraćaj ulicom Hristo Tatarčev, u pokretu od Energo sistema, biti potpuno zatvoren do novog kružnog toka. Sav saobraćaj od Pripora do Pripora i iz Pripora odvijaće se sporednom ulicom (oko objekta Energo sistem).

CUKS izvještava da je zbog građevinskih aktivnosti za formiranje raskrsnice između bul. Kiro Gligorov i ulica “1”, na delu bulevara biće uveden privremeni transportni režim, tako da će se saobraćaj u pravcu kretanja od mosta Todora Aleksandrova do raskrsnice sa ulicom Pero Nakov, na jednom delu Blvd. Kiro Gligorov, održaće se u saobraćajnoj traci.

 Timovi Grada Skoplja započeli su prvu fazu rekonstrukcije kolovoza u ulici Lazara Trpovskog u opštini Čair. Rekonstrukcija je planirana za sečenje kolovoza i postavljanje novog asfalta na površini od 2.400 m2.

Centar podseća građane da je zbog građevinskih radova na rekonstrukciji dilatacija na mostu na rijeci Seravi u potoku Mominu, dio bulevara Nikole Kareva prema Kačaničkom putu, uveden privremeni režim saobraćaja. Realizacijom ovog projekta izmjenom režima saobraćaja važi sa raskršća između ulice Kupi i Bulevara Nikole Kareva do raskrsnice ovog bulevara sa bulevarom Slovenija, a građevinski radovi se odvijaju u dvije faze. Do završetka građevinskih aktivnosti, saobraćaj će se odvijati naizmjenično za jednu saobraćajnu traku u oba pravca, a regulisaće se laganom vertikalnom signalizacijom.

Centar za upravljanje i kontrolu saobraćaja Grada Skoplja obaveštava da će danas početi izgradnja za realizaciju projekta izgradnje vodovodne mreže u “Industrijskoj zoni Vizbegovo – deonica 3” u opštini Butel, gde će zbog izgradnje na pojedinim lokacijama biti uvedena i privremeni režim saobraćaja, stoga CMC apeluje na sve učesnike u saobraćaju da pažljivo voze i poštuju postavljenu vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju, prilagođavajući brzinu kretanja pogrešnom putu uslovi.

U toku su aktivnosti na rekonstrukciji kolovoza ispred semafora na raskrsnici između bulevara Aleksandra Makedonske i 16. makedonske brigade, u pravcu kretanja od ulaza u Skoplje do kontinentalnog terminala, tako da je uspostavljen dio desne saobraćajne trake. režim saobraćaja, koji će se primenjivati do završetka aktivnosti.

CUKS izveštava da će od 08.05. Početi građevinske aktivnosti za izgradnju atmosferske kanalizacije duž ulice Kuzman Šapakrev sa raskrsnice sa ulicom Gjorče Petrov do raskrsnice sa ulicom Crnogorska, duž ulice Crnogorska od raskrsnice sa ulicom Kuzman Šapakrev do raskrsnice sa ulicom Panajot Ginovski. Građevinske aktivnosti duž ulice Kuzman Šapkarev i deo ulice Crnogorska u opštini Đorče Petrov biće izvršene u naredna 4 (četiri) meseca, i na taj potez će se sprovesti i privremeni režim saobraćaja.

Izvor: AMSM

Foto: Pixabay (kasjanf )

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *