Stop rupama na putu (SRB)

2609

Topličke opštine godinama muku muče sa dotrajalom putnom infrastrukturom. Ne zna se da li su u gorem stanju lokalni i nekategorisani putevi ili oni državnog reda i zato svaka svaka njihova rekonstrukcija, poput one koja je počela ovih dana na magistralnom putu Beloljin – Blace ima izuzetan značaj, ne samo za učesnike u saobraćaju.

Vozači koji stalno ili periodično koriste deonicu magistralnog puta od Beloljina do Blaca, duže od decenije čekali su ovaj trenutak. Početak kompletne rekonstrukcije ove saobraćajnice u dužini od 12 kilometara, kojom se, zbog dotrajalog asfalta i gotovo u potpunosti narušene strukture, vozilo uz veliki oprez.

“Ja sam iz Beograda. Najgori je put od Blaca do ovde, ali vidim radi se. Nikakva vožnja, biće bolja, nadamo se. Mnogo loše bilo do sad, radi se, sad se širi put s leve i s desne strane, biće mnogo bolje”, kažu građani.
Na valovitom, neravnom putu najteže je bilo vozačima šlepera i autobusa, a pune ruke posla imali su i odašnji mehaničari i vlasnici šlep službi.

“Stvarno su sletanja s puta učestala, tokom dana, tokom noći, nema pravila, čak šta više tu su otvorene rupe na putu, dolazi do kidanja guma” kaže Zoran Ćurčić, vlasnik šlep službe i servisa u Blacu.

Iako ovaj magistralni putni pravac, koji, između ostalog povezuje i Centralnu Srbiju sa Kosovom i Metohijom, predstavlja jednu od najznačajnijih saobraćajnica u ovom delu Srbije, u njeno održavanje se vrlo malo ili gotovo ništa nije ulagalo.
Osim što će povećati bezbednost saobraćaja, rekonstrukcija puteva u Toplici od presudnog je značaja i za ubrzaniji privredni razvoj, ovog uglavnom, nerazvijenog područja.

“Znamo da nema jake privrede bez uređene putne i komunalne infrastrukture i mislim da će ovo dosta doprineti tome za dovođenje eventualno nekih, potencijalnih investitora”, kaže Milan Ćurčić, predsednik opštine Blace.
I ulaz u Blace iz smera Kruševca, dobija ovih dana sasvim nove obrise, jer se privode kraju radovi na uređenju kolovoza i trotoara i rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini od jednog kilometra.

Izvor: RTS

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *