Stiže “TESLA”: Automobilski gigant dolazi na tržište Srbije, a poznato je i kada! (SRB)

2409

Ilon Mask, izvršni direktor kompanije “Tesla”, najavio je da će se “Tesla” uskoro naći u Srbiji, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Mask je ovu informaciju podelio sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Tviter.
– Nadamo se otvaranju u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini zemalja istočne Evrope početkom sledeće godine. Napokon, učinićemo da Nikola Tesla bude ponosan što će imati svoje automobile u zemlji iz koje je potekao – napisao je Mask na Tviteru.

Iako nije precizirao, pretpostavlja se da je Mask mislio na otvaranje predstavništava kompanije koja proizvodi ove električne automobile.
Punjači su, takođe, postavljeni na auto-putevima, u javnim garažama, u blizini naplatnih rampi, a na brzim punjačima automobili se mogu napuniti za oko 30 minuta.

Podsetimo, automobil kompanije “Tesla” poznat kao “model 3” je početkom godine dobio “zeleno svetlo” za početak prodaje u Evropi. Od avgusta, svoju prodajnu mrežu “Tesla” je počela da širi u istočnoj Evropi i kupovina njihovih vozila moguća je odnedavno u Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji i Sloveniji. Ova kompanija za sada ima servisni centar samo u Poljskoj, ali je najavljeno otvaranje još jednog centra u Budimpešti.

Ko je Ilon Mask?
Ilon Mask je južnoafričko-američki preduzetnik, investitor i inženjer. Osnivač je, direktor i glavni dizajner kompanije “Spejs iks”, suosnivač, direktor i dizajner proizvoda u kompaniji “Tesla”, kao i suosnivač “Neuralinka” i “Pejpala”.

U decembru 2016. zauzeo je 21. mesto na Forbsovoj listi najmoćnijih ljudi sveta, a od januara ove godine njegovo neto bogatstvo procenjeno je na 21,4 milijardi dolara.

Izvor: Srbija Danas

Foto: Pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *