Neće biti više gužvi: Ova petlja biće početna tačka na auto-putu “Miloš Veliki” (SRB)

architecture-1837176_1280

Od decembra više neće biti gužvi na Obrenovačkom putu. Vozači koji idu ka Čačku na novi auto-put “Miloš Veliki” će se uključivati sa petlje Surčin.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sutra će javnosti pokazati mesto na kome će se od decembra vozači uključivati na put i isključivati sa auto-puta Miloš Veliki.

Ona će obići radove na petlji Surčin koja se nalazi na obilaznici oko Beograda. Petlja Surčin je jedna od ključnih tačaka Miloša Velikog i nalazi na nekoliko minuta vožnje od auto-puta Beograd – Zagreb i na nekoliko minuta od Ostružničkog mosta. Danas se na auto-put Miloš Veliki vozači uključuju u Bariču, i isključuju se na istom mestu, što stvara velike gužve na Obrenovačkom putu. Od decembra petlja Surčin postaje početna tačka na “Milošu Velikom” svima koji putuju za Čačak iz Beograda.

Sa petlje Surčin početkom sledeće godine počeće i gradnja auto-puta ka Novom Beogradu. Kada i ova denoca bude završena, na auto-put Miloš Veliki vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice, odnosno sa Bulevara Jurija Gagarina.

Nova deonica od Surčina do Obrenovca auto-puta Miloš Veliki duga je 17,6 kilometara. Na ovoj deonici je i novi most preko Save i Kolubare dug 1,5 km, kao i petlja Obrenovac, a ukupna vrednost je 208 miliona evra. Radove izvodi kineska kompanija CRBC i završiće ih sredine decembra.

Izvor: B92

Foto: Pixabay (Pexels)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *