Otvorena novoizgrađena dionica Istočnog tranzita u Banjaluci (BIH)

izgradnja puta 1

BANJALUKA – Novoizgrađena dionica Istočnog tranzita u naselju Obilićevo, u čiju je izgradnju uloženo 1,5 miliona KM, puštena je u saobraćaj.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je novoizgrađenom dionicom istočnog tranzita u naselju Obilićevo u koju je uloženo 1,5 miliona KM završen saobraćajni presten oko grada, koji će značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u centru.

Radojičić, koji je danas sa vršiocem dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenadom Nešićem ovu dionicu pustio u saobraćaj, istakao je da je Banjaluka na ovo čekala decenijama.

“Prije više decenija projektovan je prsten oko Banjaluke, sa zapadnim i istočnim tranzitom. Ovo je žila kucavica”, rekao je Radojičić.

On je naveo da je završetkom ove dionice urađen istočni tranzit, koji kreće od novog Zelenog mosta na Vrbasu, preko Krfske ulice i Gavrila Principa, te se kružnim raskrsnicama spaja sa mostom na Rebrovcu, pa preko Banjalučkog polja i silazi do granice između naselja Malta i Lazarevo.

“Tu nas čeka naredni posao koji smo planirali, a to je izgradnja kružne raskrsnice i rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića, koja se spaja sa zapadnim tranzitom”, rekao je Radojičić.

Nešić je naveo da završetkom istočnog tranzita riješen jedan od najvećih saobraćajnih problema u Banjaluci.

“Dužina ove završne dionice je 577 metara, a širina kolovozne trake je 13,2 metra. Ovim smo povezali dva najveća gradska naselja – Starčevicu i Obilićevo”, rekao je Nešić.

Saobraćajnica je izgrađena u okviru investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi”.

 

Izvor: nezavisne

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *