Otvoreno sedište Transportne zajednice u Beogradu (SRB)

brnabic,mihailovic,bulc,fabricio,otvaranje tras.zajednice

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Palati Beograd otvaranju sedišta Sekretarijata Transportne zajednice Jugoistočne Evrope.

Brnabić je tom prilikom istakla da je ovo prvo sedište međunarodne zajednice u našoj zemlji, dodajući da nam je ukazano ogromno poverenje i da to predstavlja veliku čast za Beograd i Srbiju.

Želim da zahvalim svim partnerima u regionu na tome što su nas podržali i što nas nisu sprečavali u tome, poručila je premijerka.

Danas svi zajedno šaljemo važnu poruku da možemo uspešno da sarađujemo sa svim partnerima u regionu i da nalazimo načine da prevazilazimo prepreke i imamo bolju budućnost, podvukla je ona.

Prema njenim rečima, ovo je novo poglavlje u razvoju moderne Srbije i Zapadnog Balkana.

Ovom događaju su prisustvovali i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, evropska komesarka za transport Violeta Bulc, vršilac dužnosti direktora Transportne zajednice Alen Baron i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Mihajlović je tim povodom istakla da će sada sve zemlje regiona biti bliže Evropskoj uniji i da će Transportna zajednica pomoći dostizanju višeg životnog standarda za sve građane u ovom delu Evrope.

Ovo je veliki dan za Srbiju i čitav region, s obzirom na to da će nam otvaranje sedišta Transportne zajednice u Beogradu omogućiti da se više povezujemo i zajednički radimo na projektima.

Ono na čemu ću posebno insistirati jeste rad na otklanjanju nefizičkih barijera i dugog čekanja na granicama, jer to urušava konkurentnost privreda, istakla je Mihajlović.

Sa Transportnom zajednicom smo jednom nogom već u EU, naglasila je potpredsednica Vlade.

U Trstu je u julu 2017. potpisan Ugovor o osnivanju Transportne zajednice, a na ministarskom sastanku Transportne zajednice u Briselu, u decembru te godine, Beograd je jednoglasno izabran za sedište stalnog Sekretarijata.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: Vlada Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *