Sajam automobila u Frankfurtu otvoren za publiku

iaa-378005_1280

Posetioce ove godine dočekuje nešto manji broj izlagača, sa oko 60 svetskih i evropskih premijera.

Frankfurtski auto-salon otvorio je svoje kapije za publiku u četvrtak 12. septembra, nakon dva dana rezervisana za predstavnike medija. Jedna od najvećih svetskih automobilskih izložbi trajaće do nedelje 22. septembra.

Organizatori su najavili oko 60 premijera a uglavnom je reč o hibridnim i električnim vozilima, s obzirom da se auto-industrija sve više orijentiše ka ovoj vrsti pogona.

Ipak, publika će biti uskraćena za mnoga velika imena iz sveta automobila. Na ovogodišnjem frankfurtskom salonu ne učestvuju Alpine, Aston Martin, Citroen, Dacia, DS, Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, FIAT, Chrysler, Jeep, zatim brendovi General Motorsa – Chevrolet i Cadillac, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota i Volvo.

Jedan od razloga izostanka su svakako visoki troškovi učešća, s obzirom da je za izlagače frankfurtski salon izuzetno skup, a drugi – nedostatak novih modela koje bi kompanije promovisale u Frankfurtu.

Osim toga, nekada su veliki sajmovi automobila bili mesto gde su se kupci po prvi put sretali sa novim modelima i gde su bili u prilici da se upozanju sa svim detaljima o vozilu koje ih interesuje. Danas su ovakve izložbe izgubile prvobitan značaj, jer proizvođači sada brže, jeftinije i efikasnije mogu da dopru do svoje ciljne grupe koristeći Internet i društvene mreže kroz koje mogu precizno da targetiraju potencijalne kupce.

Među najznačjnim premijerama na ovogodišnjem frankfurtskom sajmu su: potpuno novi Land Rover Defender, Volkswagenov električni kompaktni automobil ID.3, šesta generacija Opel Corse, novi Renault Captur, prvi Porscheov električni model – Taycan, Hondin mali gradski automobil na struju koji jednostavno nosi oznaku “e”, Hyundai i10 najnovije generacije i drugi.

Fotografije premijera sa frankfurtskog sajma automobila možete pogledati ovde.

Izvor: B92

Foto: Pixabay (atimedia)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *