Provjerite nedostaje li ovo vašem vozilu: Kazne se kreću od 1.000 do 2.000 kuna (HR)

policija

Ukoliko postoji sumnja u dodatne preinake na vozilu vozilo će se uputiti na detaljni izvanredni tehnički pregled vozila u najbližu stanicu za tehnički pregled.
U narednom periodu policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske će u cilju uočavanja i sankcioniranja prekršaja, primjenjujući posebne taktike nadzora, radi doslovnog provođenja zakonskih propisa posebnu pozornost obratiti na motorna vozila koji nemaju postavljenu registarsku pločicu, a vrijedi mu važenje prometne dozvole ili ima postavljenu registarsku pločicu tako da se ne vidi ili ako osobno vozilo nema propisan broj pločica ili na kojemu su te pločice postavljene tako da se dobro ne vide ili nisu čitljive ili su tako nesigurno pričvršćene da bi lako mogle otpasti, piše Zagorje.com.

Dakle, u ako vozilu nedostaje registarska pločica, a važi mu prometna dozvola i polica obaveznog osiguranja u prometu, odnosno ako ima postavljenu registarsku pločicu, ali ista nije vidljiva sudionicima u prometu sukladno Pravilniku o tehničkim pregledima vozila na cesti i Pravilniku o tehničkim pregledima vozila od strane policije izvršiti će se tehnički pregled vozila na cesti o čemu se sastavlja Zapisnik. Ukoliko postoji sumnja u dodatne preinake na vozilu vozilo će se uputiti na detaljni izvanredni tehnički pregled vozila u najbližu stanicu za tehnički pregled.

Za vozača koji je počinio navedeni prekršaj sukladno čl. 236. st. 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna u iznosu od 1000,00 do 2000,00 kuna.

 

Izvor: akta

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *