Vlada KS: Otkup dvije parcele na dionici trase prve transverzale (BIH)

radovi4

Vlada Kantona Sarajevo je na svojoj današnjoj sjednici utvrdila prijedlog Odluke o davanju saglasnosti o potpisivanju ugovora o kupoprodaji dvije parcele sa pripadajućim objektima u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionice Kranjčevićeva – Bare – Hotonj, u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH.

Vrijednost parcela predloženih za otkup iznosi 4.680.000 KM i dio su procesa ubrzavanja dinamike rješavanja imovinsko pravnih poslova na trasi izgradnje ove saobraćajnice. Kako je poručeno iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, finaliziraju se i novi kupoprodajni ugovori na istoj dionici puta, te će uskoro, kao i ova dva ugovora biti upućeni prema Skupštini Kantona Sarajevo na konačno odlučivanje.

Na istoj sjednici Vlada je dala saglasnost Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo i Općini Vogošća za potpisivanje Sporazuma o sufinansiranju projekta sanacije klizišta i trajne regulacije lijeve obale rijeke Ljubine.

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo će izvršiti transfer na račun Općine Vogošća u iznosu od 438.000 KM.

“Općina Vogošća je iskazala potrebu te delegirala nekoliko spremnih projekata za zajedničku realizaciju sa Vladom Kantona koja je uvijek spremna finansijski podržati pripremljene projekte za koje lokalne zajednice iskažu interes”, istaknuto je na današnjoj sjednici.

Sredstva su odobrena Programom rada Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo za 2019. godinu iz sredstava Posebne naknade za legalizaciju građevina izgrađenih bez odobrenja i građevina privremenog karaktera.

 

Izvor: nezavisne

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *