Vremenske prilike i stanje na putevima 12.09.2019. (SRB)

motorway-1555614_1280

Vozače danas očekuje toplo vreme, bez najavljenih padavina, koje će doneti dobre uslove za vožnju. Kraj turističke sezone donosi nam umeren intezitet saobraćaja i dobru prohodnost, trenutno bez zastoja na državnim putevima I i II reda. Međutim pored povoljnih vremenskih uslova u vožnji je uvek potrebno više opreznosti, a posebno u danima intezivnih radova zbog kojih je na snazi veliki broj izmena u saobraćaju.

Prognoza vremena za danas:

Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i u većem delu suvo. Kratkotrajna kiša moguća je na zapadu i jugozapadu Srbije i severu Vojvodine. Vetar slab i umeren, severni. Najviša temperatura od 26 do 29 °C.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Do 10.10.2019. godine, na snazi je izmenjen režim saobraćaja zbog radova na sanaciji mosta preko reke Jablanice, na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici Brestovac-Pečenjevce. Saobraćaj se na tom delu puta preusmerava na desnu stranu autoputa, i odvijaće se dvosmerno.

Do 12/13.09.2019. godine, u periodu od 23.00 do 02.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (gradski deo), od mosta „Gazela“ do aerodroma „Nikola Tesla“, u smeru ka Šidu, izvodiće se radovi na postavljanju/skidanju državnih zastavica Češke Republike. Radovi će se izvoditi u
pokretu, u preticajnoj saobraćajnoj traci, i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 19.09.2019. godine izvršiće se zatvaranje desnog kolovoza na auto-putu obilaznica Dimitrovgrad. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno duž levog kolovoza. U toku navedenog perioda, biće izvršeno završno testiranje levih tunelskih cevi, tunela „Progon“ i „Pržojna Padina“ i postavljeno dekorativno osvetljenje na desnom mostu br. 3. Od 19.09.2019. do 30.09.2019. godine biće zatvoren levi kolovoz, saobraćaj će se odvijati dvosmerno duž desnog kolovoza. U toku navedenog perioda, biće izvršeno završno testiranje levih tunelskih cevi, tunela „Progon“ i „Pržojna Padina“ i postavljeno dekorativno osvetljenje na levom mostu.

Do 20.09.2019. izvodiće se radovi sanaciji kolovoznog zastora, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, na državnom putu I B reda broj 27, na deonici Slovac-Lajkovac (ulaz). Saobraćaj se odvija uz povremeno naizmenično propuštanje vozila.

Do 16.09.2019. godine na državnom putu I B reda broj 35, deonica granični prelaz HE Đerdap1-Kladovo. Radovi se izvode na presvlačenju kolovoza 1km od graničnog prelaza ka Kladovu. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem jednom kolovoznom trakom.

U četvrtak, 12.09.2019. godine, izvodiće se radovi na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz u oba smera na deonici auto-puta od petlje Pirot istok do petlje Dimitrovgrad. U toku izvođenja radova, u dužini od 50 metara, saobraćaj će se odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom.

U petak, 13.09.2019. godine, izvodiće se radovi na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz u oba smera na deonici auto-puta između petlje Vranje i Bujanovca, odnosno kraja izgrađenog auto-puta. U toku izvođenja radova, u dužini od 50 metara, saobraćaj će se odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom.

Radovi na sanaciji potpornog zida, na desnoj kolovoznoj traci na deonici Ljig-Preljina (drž. put I A reda broj 2) produžavaju se do 07.10.2019. godine. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Do 15.10.2019. godine, od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije, na deonici Ugrinovci-Ljutovnica, Kalimanić-Šilopaj (drž. putu II B reda broj 361). Saobraćaj će se odvijati povremenim naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na izgradnji priključka na naplatnu rampu auto-puta E-763, od 28.09.2017. godine snazi će biti obustava saobraćaja na delu državnog puta II A reda broj 145, deonica Stubline – Lipnjak, u naseljenom mestu Stubline kod Uba. U toku trajanja radova celokupan saobraćaj (izuzimajući teretna vozila preko 8t) biće preusmeren na putni pravac: Ub – Lipnjak – jezero Paljuvi – Paljuvi – Stublenica – Radljevo. Teretna vozila preko 8t ukupne mase preusmeravaće se od Uba do Radljeva i obrnuto, preko Stublina, odnosno preko Lajkovca. Radovi će biti obezbeđen adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Do 30.09.2019. godine, u periodu od 07 do 17h, izvodiće se radovi na frezovanju i presvlačenju kolovoza, na deonici Mladenovac-Smederevska Palanka, mesto Kovačevac.

Do 02.10.2019. godine, izvodiće se radovi na urgentnom održavanju državnog puta II A reda broj 179, deonica Trbušani – Čačak (Ljubić), u ulici Aleksandra Savića. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, uključujući i mahače.

Do 22-23.09.2019. u periodu od 22.00 do 06.00h, izvodiće se radovi u oba smera na čišćenju i ispiranju kišne kanalizacije, na autoputu kroz Beograd na deonici od „Konjarnika“ do petlje „T6 skretanje za Novi Sad“, u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu, a za saobraćaj će privremeno biti zatvorena krajnja desna (zaustavna) saobraćajna traka. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do petka, 13.09.2019. godine, izvode se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na deonici Ćuprija – Jagodina (drž. Put I A reda broj 1) u smeru Niš-Beograd. U toku izvođenja radova, u punom profilu na pravcu Niš Beograd, saobraćaj iz pravca Niša ka Beogradu je preusmeren preko postojećih službenih prolaza, na dvosmerno odvijanje saobraćaja na pravcu Beograd-Niš. Radovi se izvode svakog dana od 07.00 do 19.00 časova.

Do 13.09.2019. godine produžavaju se radovi na periodičnom održavanju deonice puta Leštane – Bubanj Potok (drž. put II A reda br.154). Za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Vozači mogu koristiti i alternativni put koji vodi autoputem ka Nišu do NR „Vrčin“, a zatim drž.puta II B reda br. 347. do smederevskog puta. Može se koristiti i isključenje „Lasta“ i ulicama koje vode preko naselja Mali Mokri Lug a kojim se obilazi pomenuta deonica sa radovima (isključenje na petlji kod Laste, preko Malog Mokrog Luga, ulicama Milana Predića, Pavla Vasića, Bulevarom kralja Aleksandra, ka Smederevskom putu drž. putem II A reda br.153.

Do 31.10.2019. godine, od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na ojačanju kolovozne konstrukcije, na delu državnog puta II A reda broj 158, deonica Brestovac-Leskovac. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 15.09.2019. godine, na snazi biti obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 126, na deonici Inđija – Ljukovo, zbog izvođenja donjih i gornjih nosećih slojeva u punoj širini puta. Alternativni putni pravac tokom trajanja obustave saobraćaja:
– za vozila čija ukupna masa ne prelazi 5 tona: Inđija – Jarkovci – Ljukovo
– za vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona: Inđija – Stara Pazova – Golubinci – Putinci.

Do 30.09.2019. godine, produžavaju se radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 10, Prvomajska ulica (Pančevo). Za saobraćaj će biti zatvorena leva strana deonice od raskrsnice sa ulicom Bore Stankovića do raskrsnice sa Bavaništanskim putem, saobraćaj će se odvijati dvosmerno desnom stranom. Radovi su obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 12.09.2019. godine, u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodi će se radovi na izradi upojnih jarkova, u jednoj kolovoznoj traci, na državnom putu I B reda broj 15, deonica Srbobran-petlja Vrbas. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac je kroz Feketić i Sirig. Radovi su obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 16.09.2019. godine, izvodi će se radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka, u jednoj kolovoznoj traci na državnom putu I B reda broj 15, deonica petlja Srbobran. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac je kroz Feketić i Sirig. Radovi su obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom

Do 05.10.2019. izvodiće se radovi na urgentnom održavanju, na državnom putu II A reda broj 167, na deonici Kladovo-Korbovo-Rtkovo, kod Kladova. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati uz regulisanje semaforskom signalizacijom. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 30.09.2019. godine, na snazi će biti obustava saobraćaja na deonici petlja Bukovo – isključenje za Majdanpek i Donji Milanovac (Vančina česma), državni put IB reda broj 35, Kladovo-Niš, zbog radova na urgentnom održavanju.

Saobraćaj sa državnog puta I B reda broj 35, Kladovo-Niš,deonica petlja Bukovo isključenje za Majdanpek i Donji Milanovac (Vančina česma), biće preusmeren na lokalni put (stari magistralni put) petlja Bukovo-Vančina česma.

Do 01.11.2019. godine – na magistralnom putu Deliblato – Kovin zbog radova na urgentnom održavanju u dužini od 300 metara, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Od 15.08.2019. godine je izvršena izmena režima saobraćaja, u okviru izvođenja radova na rehabilitaciji puta i unapređenju bezbednosti saobraćaja, na državnom putu I A reda broj 3, na deonici granični prelaz Batrovci-Kuzmin, posle naplatne stanice Šid, u zoni mosta na reci Bosut. U toku izvođenja radova, u smeru Beograd-Batrovci, saobraćaj će se odvijati dvosmerno na levom poluprofilu auto-puta, u dužini od 1.9 km. Planirano trajanje navedenog režima saobraćaja je 90 dana. Radovi će biti
obeleženi adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Do 12.10.2019. godine, biće na snazi obustava saobraćaja, zbog radova na delu državnog puta II A reda broj 128, deonica Golubinci-Pećinci. U toku izvođenja radova biće obustavljen saobraćaj u ulicama Školska i Braće Krstić. Saobraćaj će biti preusmeren na ulice Posavskog odreda, Lenjinovu i Braće Vidakovića za vozila čija ukupna masa prelazi 5t, dok se vozila čija masa ne prelazi 5t usmeravaju duž ulice Slobodana Bajića. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 01.11.2019. godine, u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na asfaltiranju i rekonstrukciji kolovozne konstrukcije na državnom putu I B reda broj 18, deonica Straža – Jasenovo (izlazak iz Straže ka Jasenovu, u dužini od 4,7 km). Radovi će se izvoditi fazno u dužinama od 600 m, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila u zoni radova, uz regulisanje semaforskom signalizacijom.

Do 30.09.2019. izvode se radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije na deonici Vrdnik – Irig, na državnom putu II B reda broj 313. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz regulisanje semaforskom signalizacijom ili ručnim regulisanjem.

Od subote 10.08.2019. godine, u periodu od 07.00 do 16.00 časova, izvodi će se radovi na raskrsnici na ukrštanju državnih puteva I B reda broj 22 i II A reda broj 150, u Ljigu. U toku izvođenja radova za saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu IB reda Ravni – Blace, na ulazu u Blace, zbog radova na popravci kolovoza i izradi trotoara, a koji se izvode u vremenu od 7-16h, saobraćaj će se do 15.09.2019. odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta koji prolazi kroz naseljeno mesto Aleksandrovac-Kožetina (drž. put II A reda br. 207.) saobraćaj će biti obustavljen i preusmeren na lokalne gradske saobraćajnice. Planirani rok završetka je 15.09.2019. godine.

Na putu Vrnjačka Banja – Goč, (drž. puta II A reda broj 208), zbog radova na proširenju kolovoza i izradi trotoara saobraćaj će biti do 01.10.2019. usporen i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 08.08.2019 izvodiće se radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 33, deonica Kučevo-Majdanpek. U zoni radova saobraćaj će se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom. Planirani rok završetka radova je do 15.10.2019. godine.

Od 07.08.2019 počeli su radovi na uklanjanu stubova javne rasvete na ulasku u Sremsku Mitrovicu iz pravca AP E-75 (Radnička petlja). Radovi će trajati narednih 60 dana tokom kojih će se saobraćaj odvijati usporeno bez obustave saobraćaja.

Do 07.10.2019. na putu Kikinda-Zrenjanin (drž. putu I B reda br.13), na izlazu iz Kikinde zbog radova na pojačanom održavanju deonice puta u zoni raskrsnice, a saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na redovnom održavanju autoputa između Takova i Preljine (drž.put I A reda broj 2.) koji se izvode u pokretu u oba smera za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Informacije sa naplatnih stanica:

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o
eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza: 

Zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP:

  • Nema zadržavanja

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: AMSS

Foto: Pixabay (xenostral )

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *