Uskoro potpisivanje ugovora o gradnji auto-puta Niš–Priština (SRB)

construction-4216749_1280

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će 12. septembra biti potpisan ugovor za izgradnju auto-puta Niš–Merdare–Priština.

Mihajlović je u obraćanju novinarima, prilikom obeležavanja početka radova na izgradnji i modernizaciji Tehničko-putničke stanice Zemun, objasnila da se potpisuje ugovor o izgradnji ovog auto-puta, kao i ugovor o finansiranju, u vrednosti od 100 miliona evra.

Takođe, kako je dodala, biće potpisan i ugovor o investicionom grantu u vrednosti od 40,6 miliona evra, za prvu deonicu Niš–Pločnik, čija će izgradnja početi sledeće godine.

Ona je najavila i da će u posetu Srbiji doći evropska komesarka za transport Violeta Bulc, sa kojom će u petak, 13. septembra, svečano otvoriti sedište Transportne zajednice u Beogradu.

Sedište Transportne zajednice u Beogradu za nas znači da govorimo o velikim koridorima, usklađivanju sa EU i evropskim propisima i novim saobraćajnim vezama, podvukla je potpredsednica Vlade.

Ona je takođe najavila da će sutra, zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, položiti kamen temeljac za 190 stanova za službe bezbednosti u Sremskoj Mitrovici.

Plan nam je da u narednih nekoliko godina započnemo izgradnju više od 20.000 stanova, predočila je Mihajlović i dodala da je Vlada stabilnim budžetom i javnim finansijama obezbedila sredstva za to da u ovoj i sledećoj godini započne izgradnja 8.000 stanova.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: Pixabay (suwichan)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *