Ulaganje u železnicu pet milijardi evra (SRB)

rails-3703349_1280

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je, nakon sastanka sa direktorima železničkih preduzeća, da je vrednost ulaganja u železnicu približno pet milijardi evra.

Mihajlović je istakla da se putnici na modernizovanim prugama vraćaju vozu kao prevoznom sredstvu i da je sledeći cilj da Srbija iskoristi svoj povoljan položaj kao tranzitna ruta za prevoz tereta.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da se, u odnosu na 2012. i 2013. godinu, kada se srpskim prugama išlo od 20 do 40 kilometara na sat i ni dinar nije ulagan u njihovu obnovu, danas polako menja slika o železnici.

Pored toga što gradimo brzu prugu Beograd–Budimpešta i rekonstruišemo barsku prugu, ulažemo i u regionalne pruge, navela je ona i dodala da će u 2018, 2019. i 2020. godini ukupno biti rekonstruisano približno 800 kilometara regionalnih pruga.

Prema njenim rečima, zahvaljujući urađenim rekonstrukcijama, vozovi na pruzi od Beograda do Valjeva, od Beograda do Vršca ili od Šapca do Zvornika danas idu u proseku između 80 i 110 kilometara na sat, pri čemu na pojedinim linijama ima i do 60 odsto više putnika.

Mihajlović je ocenila da to pokazuje da ljudi žele da se voze vozom, ali onim koji će biti moderan, sređen i jednako brz kao i autobus.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je za dobre rezultate i efikasan rad železničkih kompanija posebno važna koordinacija između njih.

Vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije” Miroljub Jevtić rekao je da su regionalne pruge bile u veoma lošem stanju jer u njih nije ulagano veoma dugo, i dodao da je planirano da u rekonstrukciju pruga bude uloženo približno 330 miliona evra.

On je naveo podatak da se prugom Šabac–Loznica ranije išlo od 10 do 30 kilometara na sat, a sada 80 kilometara na sat, a od Lapova do Kragujevca se putovalo do 40 kilometara na sat, a od oktobra će se ići 100 kilometara na sat.

Jevtić je rekao da to znači da će se od Lapova do Kragujevca stizati za manje od pola sata, po ceni nižoj nego autobusom, i dodao da je važno što se kroz rekonstrukcije povećavaju i kapaciteti pruga za prevoz tereta.

Vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća “Srbija voz” Jugoslav Jović naveo je da je od 2015. godine nabavljena 21 elektromotorna garnitura „Štadler“ vozova i 27 ruskih dizel-motornih vozova.

Prema njegovim rečima, uskoro kreće modernizacija Tehničko-putničke stanice Zemun, a obezbeđeno je 100 miliona evra za novi kredit EBRD-a za nabavku do 20 elektromotornih garnitura.

Među najboljim linijama trenutno su linije iz Beograda prema Vršcu i Valjevu, gde beležimo rast broj putnika, i to pokazuje koliko su bitni modernizacija pruga i ulaganje u nove vozove, naglasio je Jović.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Srbija kargo” Dušan Garibović ukazao je na to da je, od početka restrukturiranja železničkih preduzeća 2015. godine, „Srbija kargo“ neutralisao dugove koji su nasleđeni od jedinstvenog železničkog preduzeća, kao i da je nabavljeno 16 najsavremenijih vektron lokomotiva i zaposleno 186 mladih mašinovođa.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: Pixabay (analogicus)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *