Putevi Srbije predlaže da se uvede cestarina i na cestama nižeg reda da bi se natjeralo kamione da voze autocestom.

road-1630259_1280

Novootvoreni srpska autocesta Miloš Veliki, dužine od 103 kilometra od Obrenovca do Čačka, za sada ne mogu koristiti svi autobusi, a kamioni se trenutno služe njime jer je besplatan. Ali od 1. rujna počinje naplata cestarine te se očekuje da će ga kamioni početi izbegavati, kao što su radili prethodne tri godine na dijelu te autoceste između Ljiga i Čačka, piše Politika.

Zbog toga u Putevima Srbije smatraju da bi bilo korisno uvesti naplatu cestarine i na cestama nižeg reda, isključivo za teška teretna vozila čija ukupna težina prelazi 12 tona. “Na taj način osigurao bi se dodatni novac za održavanje upravo tih cesta koje najviše i uništavaju teška teretna vozila. Te ceste bile bi kvalitetnije što bi utjecalo na povećanje sigurnosti sudionika u prometu”, kažu za Politiku iz Puteva Srbije.

Izbor ceste osobna je odluka

Prema njihovoj procjeni, ako bi se prihvatio taj prijedlog za teška teretna vozila, ona bi u većem broju koristila autocestu Miloš Veliki, na kojoj je dopuštena veća brzina i nema križanja s drugim cestama.

“U sektoru za naplatu cestarine koncipiran je sustav za naplatu cestarine na cestama nižeg reda, za teška teretna vozila čija ukupna težina prelazi 12 tona, u skladu s europskim direktivama i korištenjem naplate cestarine bez zaustavljanja”, kažu u Putevima Srbija.

S druge strane, Neđo Mandić, iz Udruženja za međunarodni transport, smatra da bi to bilo nerazumno i da nije dobar potez. Prema njegovim riječima, u svakoj zemlji postoje alternativni pravci i nitko nikoga ne može natjerati da koristi neku autocestu. To su pojedinačne odluke, čak i ako bira nesiguran pravac i troši više goriva. “Nikad ne bih izbjegavao autocestu jer ona vozaču daje sigurnost procjene kada će stići na odredište i sugurnija je”, kaže Mandić.

Problem s autobusima je potpuno drukčiji. I kada bi prijevoznici htjeli koristiti novu autocestu od Obrenovca do Čačka, propisi ih u tome ograničavaju. Njime trenutno mogu prometovati samo tzv. ekspresne linije, koje nemaju usputna stajališta do krajnjih destinacija. Prijevoznik, naravno, smije koristiti autocestu, ali ne smije usput primati nove putnike. Izuzetak je dionica Ljig–Preljina, koja je izgrađena prije tri godine i gdje su usputna stajališta odobrena. Autobusni prijevoznici i po sada važećem redu vožnje mogu koristiti novu autocestu, pod uvjetom da se obrate Ministarstvu za izmjenu reda vožnje, brisanje postaja i stajališta koja nisu na trasi nove autoceste, objašnjavaju u Privrednoj komori Srbije, Oni koji imaju izravne linije sami biraju koju će trasu koristiti.

Kako do novog voznog reda?

“Međutim, do novog usaglašavanja nitko ne može mijenjati utvrđena dolazna i polazna vremena. Problem će biti i veći nakon otvaranja dionice Surčin–Obrenovac krajem godine, što će dodatno skratiti vrijeme putovanja i povećati odstupanja u odnosu na sadašnju satnicu dolaska i polaska s pojedinih odredišta”, kaže Milica Dubljević, tajnica Udruženja za promet Privredne komore Srbije.

Prema njenim riječima, važno je da se nađe način za što brže izmjene zakonske regulative za izvanredno usaglašavanje redova vožnje i korištenje autoceste predviđenom brzinom. Ovih dana trebao bi se održati sastanak predstavnika prijevoznika i nadležnog Ministarstva za promet kako bi se zajednički došlo do modela za izmjene zakona i pravilnika, koje će omogućiti izvanredno usaglašavanje redova vožnje na novoizgrađenim dionicama autocesta.

 

Izvor: poslovni

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *