Ovako bi mogao da izgleda novi fijatov terenac iz Kragujevca (SRB)

fiat-420418_1280

“Fijatova” fabrika u Kragujevcu mogla bi od 2021. godine da proizvodi dva nova modela umesto trenutnog 500L. Kako su najavili italijanski mediji, jedan bi mogla da bude “đardinijera”, a drugi terenac zasnovan na modelu “tipo”.

Fiat Tipo CrossoverFOTO: KDESIGN AG / INSTAGRAM
Fiat Tipo Crossover
Oni su dizajnirali izgled na osnovu “tipa” sa petora vrata, a prema njihovoj zamisli, u pitanju je SUV sa znatno “mišićavijim” dizajnerskim formama u odnosu na model od koga je nastao. Takođe, ima povišeno odstojanje od tla i širi je nego “tipo”. Osim toga, zanimljivo je da su dizajneri iskoristili logo “Fijata” koji se koristi u Brazilu, a ne u Evropi, i na prednjem i na zadnjem delu. Radi se samo o oznaci na kojoj su samo slova, što je trend u poslednje vreme koji koriste još neki proizvođači automobila.
Fiat Tipo Crossover FOTO: KDESIGN AG / INSTAGRAM
Fiat Tipo Crossover

Kako je “Blic” pisao, “Fijat” bi uvođenjem ovog terenca ušao na tržište koje je trenutno najživlje i gde se prodaje najviše vozila.

Da se razmatra uvođenje ovog modela, potvrdio je i globalni šef “Fijata” Olivije Fransoa.

Hibridni motori

FCA bi novim modelom terenca zasnovanim na “tipu” ušla ne samo na tržište SUV modela, koje je u rastu poslednjih godina, već bi se priključila i uvođenju novih tehnologija, kao što su hibridni i mikrohibridni motori, navode italijanski mediji. Novi modeli tako bi pored benzinskih imali hibridne motore, a u budućnosti i potpuno električne. Kako je “Blic” pisao, “Fijat” je u Kragujevcu počeo i testiranje blage hibridne verzije modela 500L, koji bi se nudio na tržištu do 2021. godine, kada u proizvodnju ulaze novi modeli.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay (wilkernet)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *