Stanje i radovi na putevima 30.08.2019. (HR)

put 14

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) te na prilazima turističkim središtima kao i u trajektnim lukama i pristaništima.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče

prometna nesreća na 252. km između čvorova Posedarje i Zadar 1 u smjeru Zagreba, vozi se u koloni uz ograničenje brzine;
prometna nesreća kraj čvora SVETI ROK u smjeru Zagreba.
Autocesta A3 Bregana-Lipovac

kolona osobnih vozila kraj naplatne postaje BREGANA proteže se oko 1 km.
Istarski ipsilon

pojačan je promet prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.
Jadranska magistrala (DC8)

zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila);
pojačan je promet na prilazima Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.
Krčki most (DC106)

povećana gustoća prometa u smjeru kopna.
U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata.

 

Izvor: hak

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *