Gradnja autoputa do Sarajeva počinje krajem avgusta (SRB)

asphalt-3431322_1280

Radovi na izgradnji jednog dela prstena auto-puta ka Sarajevu biće svečano obeleženi krajem avgusta kada u Srbiju dolazi predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, izjavila je Zorana Mihajlović.

Ona je u izjavi novinarima na trasi novog auto-puta Miloš Veliki koji će svečano biti otvoren za dva dana, precizirala da će krajem avgusta biti svečano oboleženo otvaranje jednog dela prstena ka BiH, odnosno auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina, deonica na pristupnoj saobraćajnici i na izgradnji mosta.

“Tu će početi radovi. Očekujemo da će naš predsednik Aleksandar Vučić, turski predsednik i Milorad Dodik biti na svečanom polaganju kamena temeljca”, rekla je Mihajlović.

Navela je da su potrebne najmanje dve godine da se ta deonica završi, a da se u međuvremenu radi dokumentacija za deonicu Požega – Kotroman.

“To je drugi deo veze sa BiH. Potrebno je najmanje godinu dana da se dokumentacija završi, a u međuvremenu ćemo razgovarati o načinima finansiranja”, rekla je ministarka.

Naglasila je da se Srbija intenzivno povezuje sa regionom i da treba da iskoristi svoj tranzitni položaj, ali isto tako radi se i auto-putevi unutar Srbije.

Navela je da se u septembru očekuje početak radova na Moravskom koridoru koji će, kaže, biti ta veza između Koridora 10 i Koridora 11.

Ministarka kaže da bi krajem septembra i početkom oktobra trebalo da bude pušten istočni krak Koridora 10.

Prošle godine kroz Srbiju je prošlo 54,5 miliona vozila, a Mihajlović navodi da se procenjuje da će ove godine biti više od 60 miliona vozila, te podseća da je 2014. kroz Srbiju prošlo 34 miliona vozila.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (sumanamul15)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *