Vremenske prilike i stanje na putevima 14.08.2019. (MK)

highway-397333_1280

Sunčano i mnogo toplo. Krajem dana, u pojedinim mestima, a naročito na severu, padaće jaka kiša, praćena grmljavinom i pojačanim vetrom. Lokalno moguće je i nevreme praćeno gradom i jakim vetrom. 

SAOBRAĆAJ: Saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima.

FREKVENCIJA: Intenzitet saobraćaja na putevima izvan gradskih naselja je pojačan. Na graničnim prelazima, sa makedonske strane, nema zadržavanja dužih od 30 minuta pri ulasku i izlasku iz zemlje.

OPREZ: AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, poštujući saobraćajnu signalizaciju i pažljivo upravljanje vozilima, posebno na putevima kroz doline, riječne doline i gudure, gdje postoji mogućnost klizišta. Ovo posebno važi za dionice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.

ELEKTRONSKA NAPLATA PUTEVA: Počeo je novi način plaćanja putarine, više informacija možete dobiti  OVDE.

PREKIDI ZA TTV: Počevši od 01.07.2019. Počele su zabrane vikenda za teške kamione na državnim putevima, kao i na putu Skoplje – Ohrid. Za više detalja o ovim zabranama pročitajte OVDE.

RADOVI NA PUTU:

Od 18.08.2019. vršiće se asfaltiranje završnog sloja AB od Dračeva do sela Studeničani.

Od 19.06.2019 počeli su građevinski radovi na postavljanju električne rasveta na spoju Drugovo, na magistralnom putu A2, deonica Kičevo-Ohrid, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja u narednih 6 meseci.

Viadukt Trejd izveštava da od 22.05.2019 se izvode građevinski radovi na magistralnom putu A3, deonica Veles-Štip, na postavljanju električne rasveta na spoju Ovče Polje,  u trajanju od 6 meseci, zgob čega će biti izmenjen režim saobraćaja.

ASFALT DOOEL SKOPJE obaveštava da je zbog radova na rušenju stare naplatne stanice Gradsko do 17.08.2019. godine na dionici A1 Veles-Gradsko saobraćaj se obavlja u skladu sa izmenjenim režimom.

Na putnom pravcu R1201 MavrovoDebar kod mesta Skudrinje, saobraćaj se odvija jednom trakom u dužini od 150 metara. Na samom mestu postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Strabag AG izveštava da je 06.05.2019 počela izgradnja na LOT 7, rehabilitacija na pagistralnom putu A4 Štip– Radoviš na potezu od raskrsnice Štip jug (Sofilari) – Bučim (km5+000 do km28+560) 

DG Granite AD Skoplje izvestava da se od 6. maja izvode građevinski radovi – sanacija regionalnog puta P1205, deonica Krupište – Probistip.

Asfalt DOOEL Skoplje obaveštava da će se puštanjem u rad građevinskih radova za izgradnju elektronskog sistema za naplatu putarine naplatiti promet u skladu sa ovlašćenjima za privremeni režim saobraćaja, i to:
– platna stanica Gevgelija u periodu od 18. marta 2019. do 18. septembra 2019. godine (dionica Demir Kapija-Gevgelija)
– naplatna stanica Demir Kapija u periodu od 11.04.2019. do 18.09.2019. (dionica Negotino – Gevgelija)

G.P. Ilinden-Struga izvještava da će od 12. aprila 2019. godine zbog građevinskih radova izgradnja nadvožnjaka za zonu TIDZ Struga na regionalnom putu A2, Podmolje – Struga, imati privremeni režim saobraćaja. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija će biti postavljena na licu mesta.
Mk skiper izvještava da je zbog obnove regionalnog puta P1204, dionice Kumanovo – Sveti Nikole L = 32 km od 28. marta 2019. godine odobren privremeni režim saobraćaja.

Od 21.03.2019 (četvrtak) na regionalnom putu P1103 Negotino – Lakavica izvode se radovi na putu, rekonstrukcija mosta na reci Vardar kod sela Pepelishte. Saobraćaj se preusmerava duž zemljanog puta. Pepelishte – Krivolak za vozila ukupne težine do 7,5 tona. Pravilna vertikalna prometna signalizacija se postavlja na licu mesta. Ovaj režim saobraćaja će trajati do završetka građevinskih aktivnosti.

“Vijadukt Trgovina” od 05.03.2019. Godine obavlja građevinske aktivnosti za privremeni način saobraćaja na period od 4 mjeseca (120 dana), na potezu od benzinske pumpe MakPetrol na ulici JNA na raskrsnici sa cestom za selo Vrutok, Općina Gostivar. Strabak vrši kompletnu rekonstrukciju puta Tetovo – Popova Sapka, koji će trajati do kraja 2019. godine.

USLOV – SKOPJE:

Viadukt Trade Doel izveštava da će građevinske aktivnosti početi na delu bulevara. “Krste Petkov Misirkov” od raskrsnice Dvorske palače do raskrsnice Bitpazar u oba smera. Promena režima saobraćaja izvršiće se 14.08.2019 u trajanju od 30 dana.

CUKS apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu pažljivi i da prilagode brzinu kretanja u skladu sa uslovima puta, uz poštovanje seta saobraćajnih signala.
Grad Skoplje je započeo rekonstrukciju puta na ulici Fevruarske ulice u Skopskoj opštini Aerodrom. Rekonstrukcija kolovoza će se obaviti u dužini od 720 metara.
Timovi Grada Skoplja započeli su prvu fazu rekonstrukcije kolovoza u ulici Lazara Trpovskog u opštini Čair. Rekonstrukcija je planirana za sečenje kolovoza i postavljanje novog asfalta na površini od 2.400 m2.

Od 28.06.2019. godine, rekonstrukcija ulice. “Gjorche Petrov” na potezu od raskrsnice sa st. “Nikola Puškarov” do raskrsnice sa st. “Saraj” u opštini Đorče Petrov za period od 30 dana.

Centar podsjeća građane da je zbog građevinskih radova na rekonstrukciji dilatacija na mostu na rijeci Seravi u potoku Mominu, dio bulevara Nikole Kareva prema Kačaničkom putu, uveden privremeni režim saobraćaja. Realizacijom ovog projekta izmjenom režima saobraćaja važi sa raskršća između ulice Kupi i Bulevara Nikole Kareva do raskrsnice ovog bulevara sa bulevarom Slovenija, a građevinski radovi se odvijaju u dvije faze. Do završetka građevinskih aktivnosti, saobraćaj će se odvijati naizmjenično za jednu saobraćajnu traku u oba pravca, a regulisaće se laganom vertikalnom signalizacijom.

Zbog građevinskih radova na rekonstrukciji i održavanju puta Bl. Partizanski Odredi, u pokretu od Blvd. 8. septembra do mosta Ujedinjenih nacija biće uveden privremeni režim saobraćaja. Privremeni režim saobraćaja biće uveden u nekoliko faza, od kojih će prva desna saobraćajna traka biti zatvorena na putu od mosta Ujedinjenih nacija do raskrsnice sa st. London, u pravcu kretanja prema centru, ali neće doći do promene režima kretanja autobusa do JSP-a. Promena režima saobraćaja na ovom delu bulevara važiće do završetka građevinskih radova na rekonstrukciji kolovoznog asfalta.

Centar za upravljanje i kontrolu saobraćaja Grada Skoplja obaveštava da će danas početi izgradnja za realizaciju projekta izgradnje vodovodne mreže u “Industrijskoj zoni Vizbegovo – deonica 3” u opštini Butel, gde će zbog izgradnje na pojedinim lokacijama biti uvedena i privremeni režim saobraćaja, stoga CMC apeluje na sve učesnike u saobraćaju da pažljivo voze i poštuju postavljenu vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju, prilagođavajući brzinu kretanja pogrešnom putu uslovi.

U toku su aktivnosti na rekonstrukciji kolovoza ispred semafora na raskrsnici između bulevara Aleksandra Makedonske i 16. makedonske brigade, u pravcu kretanja od ulaza u Skoplje do kontinentalnog terminala, tako da je uspostavljen dio desne saobraćajne trake. režim saobraćaja, koji će se primenjivati do završetka aktivnosti.

CUKS izvještava da je od 19.04. u naredna 4 (četiri) mjeseca DGT ZIKOL dooel Strumica i JP “Vodovod i kanalizacija” -Skopje započet će izgradnju rekonstrukcija vodovodne mreže na ul. Elisie Popovski iz ul. Majka Tereza ​​do ul. Kiro Gavrilski, gdje će do završetka projekta biti uveden privremeni režim saobraćaja, pa će se promet preusmjeriti na okolne ulice.

CUKS izveštava da će od 08.05. Početi građevinske aktivnosti za izgradnju atmosferske kanalizacije duž ulice Kuzman Šapakrev sa raskrsnice sa ulicom Gjorče Petrov do raskrsnice sa ulicom Crnogorska, duž ulice Crnogorska od raskrsnice sa ulicom Kuzman Šapakrev do raskrsnice sa ulicom Panajot Ginovski. Građevinske aktivnosti duž ulice Kuzman Šapkarev i deo ulice Crnogorska u opštini Đorče Petrov biće izvršene u naredna 4 (četiri) meseca, i na taj potez će se sprovesti i privremeni režim saobraćaja.

CUKS izvještava da će od 10.05 početi građevinske aktivnosti na dijelu ul. Alžir u opštini Karposh, tako da će u pokretu biti implementiran i privremeni režim saobraćaja. Građevinske aktivnosti će trajati 90 dana, a CMUKS poziva sve učesnike u saobraćaju da budu pažljivi i da prilagode brzinu kretanja u skladu sa uslovima puta.

Izvor: AMSM

Foto: Pixabay (Sauerlaender)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *