Detalji udesa na Ibarskoj magistrali (SRB)

crash-1308575_1280

Aleksandar Savatić iz Valjeva kobnog dana trojicu mladića vozio dužim putem do Bogovađe kada je na njih velikom brzinom naleteo pijan vozač BMW-a Nikola M. (27) iz Velikih Crljena.

Taksista Aleksandar Savatić i njegovi putnici Đorđe Subotić i Đorđe Belušević su poginuli, dok je maloletni S. S. teško povređen kada je na “dačiju” pri brzini od 170 kilometara na sat naleteo BMW koji je vozio Nikola M. Nesreća se dogodila u mestu Županjevac, između Ljiga i Lazarevca, gde se na Ibarsku magistralu uključuje sporedni, lokalni put iz Bogovađe.

Međutim, da su koristili uobičajenu deonicu kojom se iz Valjeva ide u pravcu Lazarevca, možda mladići ne bi ni nastradali. Reč je, naime, o magistralnom putu Valjevo – Lajkovac koji se dalje u mestu Ćelije uključuje na Ibarsku magistralu. Niko zasad ne zna zašto su se mladići na Ibarsku magistralu uputili praktično dužom mrežom seoskih puteva do Bogovađe, a odatle do magistrale i mesta koje ih je nekoliko kilometara udaljilo od Lazarevca, ali u isto vreme i približilo Čibutkovici, odakle su Nikola M. i njegovi saputnici krenuli.

– U Županjevcu, gde se uključuje put iz Bogovađe, ograničenje brzine je 50 kilometara na sat. U pravcu Čibutkovice je 400 metara ravnog puta gde se, ko ne poštuje propise, može razviti ogromna brzina, što je vozač BMW-a i učinio. Poginuli vozač “dačije”, kako su pokazali snimci sigurnosnih kamera sa jednog obližnjeg objekta, zaustavlja se ispred znaka stop na uključenju na magistralu, propušta jedno vozilo, a onda se polako uključuje i skreće levo u pravcu Lazarevca. Par sekundi kasnije, kako se vidi na snimku, u zadnji deo Savatićeve “dačije” zakucava se BMW koji se, bukvalno kao munja, kreće strahovitom brzinom. Ako je video farove BMW-a, poginuli Aleksandar verovatno nije dobro procenio razdaljinu tog vozila, koje ga je pri takvoj brzini za samo par sekundi sustiglo i udarilo – navode istražni izvori “Blica”.

Otac maloletnog S. S. je u petak pre podne policiji prijavio njegov nestanak i nestanak njegovog starijeg brata od tetke Đorđa Subotića, koji je i živeo u domaćinstvu svog ujaka s obzirom na to da mu majka radi u inostranstvu. Mladići su, naime, sa Savatićem i Beluševićem otišli iz Valjeva u četvrtak uveče, do ponoći se nisu vratili. Ocu S. S. je tek u petak kasno popodne, nakon identifikacije svih žrtava iz “dačije”, stigla potvrda da mu je sestrić nastradao, dok mu je sin teško povređen.

U Velikim Crljenima, gde živi osumnjičeni Nikola M., komšije su i dalje u šoku zbog tragedije. Nikolina majka Zorica bila je juče kod kuće i otvorila vrata, međutim nije želela da razgovara. Ona je telefonskim putem novinarima rekla “da joj je teško i da je njenom sinu najteže”. Ispred zgrade bio je parkiran BMW koji je Nikola M. kupio od prijatelja Stefana Matovića, a čiji je novi BMW vozio kobnog dana. Nikola M. saslušan je prekjuče u tužilaštvu u Beogradu, a kako nezvanično saznajemo, rekao je da se ne seća kako je došlo do sudara, a navodno je i priznao da je pio alkohol.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay (NettoFigueiredo)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *