Vremenske prilike i stanje na putevima 13.08.2019. (CG)

road-546152_1280

Pretežno sunčano i veoma toplo. Na sjeveru poslijepodne slab do umjeren razvoj oblačnosti, a lokalno je moguća i kratkotrajno kiša ili grmljavina. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 do 40 stepeni.

Vozače u toku dana očekuje pojačana frekvencija vozila u gradskim zonama i na putevima koji vode ka turističkim centrima. Zbog visokih temperatura vazduha vozačima se savetuje da tokom dužih putovanja prave češće pauze  i izbjegava vožnja u najtoplijem dijelu dana. Savjetuje se oprezna vožnja prilagođena trenutnom stanju na putu i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.

Na magistralnom putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta saobraćaj se na mjestima izvođenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave saobraćaja ne duže od 10 minuta.

Od 01.08.2019. godine do završetka radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Čerovo-Rogami dionica Rogami-Spuž odobrava se postavljene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Do 01.09.2019. godine zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7.5 tona na slijedecim dijelovima MAG puteva M-2 Podgorica-Sotonici-Petrovac M2 i M2.4 gp. Debeli Brijeg-Herceg Novi -Kotor-Tivat-Budva-Bar-gp Sukobin , M2.3 Podgorica-Cetinje-Budva

Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17.00 do 22.00 sata. Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag. puta M-2 od gp Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Izvor: AMSCG

Foto: Pixabay (javipolinario)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *