Pojačana kontrola brzine u saobraćaju do 18. avgusta (SRB)

overtaking-3396909_1280

Pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila od danas, 12. do 18. avgusta, saopštio je MUP.

Međunarodna akcija će početi u ponedeljak u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine –ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim “presretačima”, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima, navodi MUP.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (Sponchia)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

1 komentar

  • Brzina je najveći uzročnik saobraćajnih nesreća. Potrebno je svaki dan imatiovako pojačanu kontrolu.Policija se foksira na ovu jednu nedelju, vozači to znaju pa se prilagode, a posle toga nastavljaju po starom. Potoje vozači koji ne mogu da voze sporo, tj u skaldu sa uslovima na putu. Oni moraju da divljaju, to je njihov stil. Policija ih dobro zna, samo da je zakonska regulativa uskladjena pa da ih efikasno kaznjava. Na primer sa oduzimanjem vozačke dozvole, na duži period

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *