Stanje i radovi na cestama 12.08.2019. (HR)

freeway-2585294_1280
Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.
Tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini cesta u smjeru mora, u priobalju, kao i na pojedinim graničnim prijelazima. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje.
A1 Zagreb-Split-Ploče:
  • kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;
  • između čvorova Karlovac i Bosiljevo 1 u blizini odmorišta Vukova Gorica (54. km) u smjeru mora promet teče usporeno u koloni dugoj oko 8 km, zbog prometne nesreće.
A4 Goričan-Zagreb:
  • kod čvora Ivanja Reka u smjeru zapada (Bregane) kolona vozila duga je oko 1 km (zona radova A4->A3).
Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Izvor: HAK

Foto: Pixabay (StockSnap)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *