Vučić obišao vijadukt Čortanovci na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta – “Voz će ići pola sata od Beograda do Novog Sada”

Čortanvci, 09.08.2019. - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišli radove na izgradni železničke deonice Stara Pazova - Novi Sad. FOTO/MGSI/NIKOLA MLADENOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao radove na izgradnji vijadukta “Čortanovci” na železničkoj deonici Stara Pazova – Novi Sad, u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.

Predsednik je ovom prilikom razgovarao sa radnicima o radovima, a oni su ga upoznali s napretkom, kao i šta je sve do sada urađeno i šta je u planu.

– Video sam koliki je ovo kompeks i koliko će značiti našoj zemlji. I Mađari počinju da grade prugu sa svoje strane. Ovo će mnogo olakšati putovanje svim našim građanima. Ovo je potpuno drugi nivo do kog je Srbija stigla, a naša ulaganja će svake godine sve više rasti – poručio je ovom prilikom predsednik.

Predsednik se ovom prilikom zahvalio radnicima koji rade na ovom projektu.

– Video sam nešto što malo ko ima prilike da vidi. Ovo će mnogo značiti našoj zemlji jer je ovo najveće železničko gradilište u celoj Evropi. Verujem da će rezultat ovog rada biti podstrek za nastavak radova u našoj zemlji južno od Beograda – istakao je predsednik.

Sa predsednikom Vučićem, radove su obilazili i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Ovo je jedan od vodećih projekata u srpsko-ruskoj saradnji, a sve ovo što vidimo je veličanstveno i jako upečatljivo. Nisam siguran koju srpsku reč mogu da iskorisitim da opištem dimenziju i značaj ovog projekta. Ovo je projekata o evropskog značaja jer će povezivati južni deo Evrope i centralnu Evropu. Srećan sam što naši stručnjaci sarađuju, a mi pripremamo još jedan međuvladin ugovor koji se nadam da ćemo uskoro potpisati – rekao je Bocan-Harčenko.

– Mnogo sam srećan što će ovako nešto postojati u Srbiji. Molim ljude da ne voze brzo, jer smo mnogo ovog leta platili zbog takve vožnje. Voz će biti za pola sata od Beograda do Novog Sada, biće prelepo i za uživanje. Meni je žao što neki drugi nisu razumeli. Svojevremeno sam nudio Zagrebu da gradimo brzu prugu, ali me je Milanović odbio – rekao je Vučić i dodao da je ovo najveći projekat u izgradnji u Vojvodini.

Radove na modernizaciji i izgradnji dvokolosečne pruge Stara Pazova – Novi Sad, uključujući i izgradnju tunela i vijadukta “Čortanovci”, izvodi ruska kompanija “RŽD Internešnl”, a projekat se finansira iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

Predstavnici izvođača radova upoznali su predsednika sa projektom izgradnje vijadukta i tunela i napomenuli da je teren gde se gradi vijadukt bio veoma zahtevan, jer jer je tlo bilo močvarno i bilo je potrebno da se obezbedi.

– Preneli su mi da je ugrađeno 1.450 šipova, dužine 30 metara, te da je urađena zaštita od kližišta, te da su radnici savladali velike muke i uspeli da urade posao. Ako je most Vrla simbol Grdelice, vijadukt kod Čortanovaca biće simbol sveukupnog napretka Srbije, brzih pruga i možda najlepše mesto koje može da se vidi -istakao je predsednik.

Prilikom obilaska vijadukta u Čortanovcima u izgradnji, mimo protokola, predesdnik se popeo na vrh metalne konstrukcije, zapravo skela, visokih oko 20 metara.

Prva se kao ”predvodnica” na metalnu konstrukciju, ne čvrsto fiksiranu, počela da penje predsednikova savetnica za medije Suzana Vasiljević, a sa Vučićem i Bocan-Harčenkom popeli su su i jedan snimatelj i predsednikovo obezbedjenje.

Dok se spuštao niz metalnu konstrukciju, predsednik je uz osmeh prokomentarisao da ”sigurno nikad neće biti padobranac”.

Ipak, pogled sa konstrukcije na Dunav i okollinu bio je, kako je preneo, predivan.

Harčenko: ” Velika čast što Rusija učestvuje u ovom projektu”

Ruski ambasador Bocan-Harčenko kaže da je velika čast što Rusija učestvuje u ovom projektu, i da su dimenzije projekta “veličanstvene”.

– Veličanstveno gradilište koje je i od evropskog značaja. I predstavnici RŽD kažu da će biti još više saradnje a to pokazuje da imamo bezbroj mogućnosti- naveo je on.

Vijadukt će biti dug 2,9 kilometra i nosiće ga 59 stubova, od kojih će najviši biti 28 metara. Pored vijadukta, grade se dve tunelske cevi, svaka sa po jednim kolosekom, dužine od po 1,2 kilometra.

Radovi na izgradnji vijadukta i tunela “Čortanovci” počeli su 11. avgusta 2017. godine. Rok za završetak radova je 52 meseca, a vrednost posla je 337,6 miliona dolara. Kada cela pruga bude završena, prema najavama, od Beograda do Novog Sada stizaće se za 35 minuta.

redsednik Srbije Aleksandar Vučcić najavio je danas da će razgovarati sa Crnom Gorom oko planova za modernizaciju pruge Beograd-Bar, kako bi crnogorska strana odradila svoj deo posla na tom projektu, a da će naša država videti kako da se iz novog investicionog plana od 10 milijardi evra izdvoji novac i za te radove.

“Razgovaraćemo sa Crnom Gorom o pruzi Beograd-Bar”

Predsednik je, upitan kakvi su planovi za prugu Beograd – Bar, rekao da Rusi rade projekat Valjevo – Vrbica, dužine 210 kilometara, da je rađena rekonstrukcija pruge Resnik – Valjevo, a kad se to završi za sedam, osam ili deset meseci, onda će se videti kako će se pronaći novac u okviru velikog investicionog plana od 10 milijaridi evra, da se te železničke trase spoje sa Crnom Gorom.

– To je za nas istovremeno razvojni projekat, naročito za Užice i južni deo Zlatiborskog okruga, naravno i za Kosjerić između Valjeva i Užica, za ceo taj kraj zapadne Srbije u koji, inače, moramo da uložimo više novca – rekao je predsednik.

Taj projekat je veoma važan i brzo će se krenuti u njegovu realizaciju, najavio je Vučić kao što će se takođe, kaže, brzo krenuti u izvođenje projekta na železničkim deonicama Beograd-Niš, Niš-Preševo.

– Sad radimo Niš-Dimitrovgrad, to je 263 miliona evra, a onda ćemo da radimo Beograd-Niš, Niš-Preševo. Sve polako ide, kao za puteve, i onda dođe ođedanput da se sve otvara. Tako ćemo i sa prugama – rekao je Vučić.

Izvor: Blic

Foto: Vlada Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *