Na Rači protest špeditera i autoprevoznika zbog novog terminala (SRB)

highway-1761825_1280

Špediteri i autoprevoznici na carinskom terminalu u Rači i danas su obustavili rad, nezadovoljni zbog, kako tvrde, namere Uprave za indirektno oporezivanje BiH da ukloni postojeći terminal na Rači i na drugoj lokaciji napravi novi.

U Udruženju autoprevoznika RS ne prihvataju inicijativu za izgradnju novog carinskog terminala. Podsećaju da je u izgradnju postojećeg, Evropska unija pre 14 godina uložila 11,5 miliona evra. Njegovo gašenje, zbog kako tvrde ličnih interesa pojedinaca, je nedopustivo. Predsednik Udruženja autoprevoznika RS Nikola Grbić kaže auotprevoznici i špediteri od nadležnih traže da urede postojeći terminal i omoguće na ovoj lokaciji normalne uslove za rad.

 – Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH su nam odgovorili da sastanak sa njima sada ne može biti organizovan zbog godišnjih odmora. Mislimo da se rešavanje problema ne sme i ne može odlagati. Mi od svojih zahteva nećemo odustati a ako bude potrebno blokiraćemo rad carinskog terminala svaki dan. Žao nam je što vozači trpe ali nemamo izbora – poručuje Grbić, piše Srpskainfo.

Špediteri kažu da na ovom terminalu godišnje urade oko 60.000 carinskih deklaracija, vrednosti oko 3 miliona maraka. Strahuju da bi preseljenje terminala ugrozilo njihovo poslovanje.

 – Preseljenje na novu lokaciju bi povećalo troškove nama špediterima ali i uvoznicima i prevoznicima. Uticaće na sve. Procenujemo da bi od 150 zaposlenih u špedicijama, bez posla moglo ostati dve trećine radnika. Mi se ne bunimo tek tako. Samo branimo svoja radna mesta – kaže Vladušić.

Prema podacima Udruženja autoprevoznika RS od registrovanih 3.700 prevozničkih firmi u poslednjih desetak godina potpuno je ugašeno 10 odsto, a oko 1.400 je otišlo u inostranstvo. Autoprevoznik Miroslav Spasić iz Karanovca, opština Petrovo Selo, nije zadovoljan uslovima na graničnom prelazu Rača ali ni namerom nadležnih da prave novi carinski terminal.

– Nemamo pitke vode, toaleti su katastrofa, trava zarasla, smeće posvuda. A toliko smo dali para, moglo se ovo sve urediti, pa da se ne stidimo ovog rugla. Ali tek za preseljenje terminala nisam nikako. Povećaće nam se troškovi za najmanje 150 KM. Duplo vreme ćemo gubiti. Šanse nema da bilo koji prevoznik podigne cenu ture ni za jedan pfening. Ne možemo se uklopiti ni sa ovim cenama i stalnim poskupljenjima – ističe ovaj autoprevoznik.

U Upravi za indirektno oprezivanje BiH kažu da će pre donošenja bilo kakve odluke o promeni lokacije biti saslušani stavovi špeditera i autoprevoznika.

 Navode da su prosledili poziv špediterskim kompanijama koje posluju u Carinskoj ispostavi Bijeljina i prevoznicima da im dostave imena lica koja bi došla na sastanak u UIO. Zato smatraju i da nema potrebe za blokadom rada na ovom carinskom terminalu.
Izvor: Blic
Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *