Gebrüder Weiss otvara predstavništvo u Uzbekistanu

1034587098

Međunarodna transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss nastavlja da se dalje razvija kao specijalista za Put svile. 30.jula. 2019. godine specijalista za logistiku otvara predstavništvo u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana. „Ovo će proširiti lokalno prisustvo u centralnoj Aziji. Za naše klijente, otvaramo put za obećavajuće tržište, jer umrežavanje između Evrope i Azije postaje sve važnije“, kaže Thomas Moser, direktor i rukovodilac regionalne kancelarije Crno more/CIS u kompaniji Gebrüder Weiss. Sa 30 miliona stanovnika, Uzbekistan je jedno od najvećih tržišta u centralnoj Aziji.

Specijalista za logistiku se smatra pionirom u branši na legendarnom trgovačkom putu i već ima nekoliko svojih lokacija duž Puta svile – na primer u Turskoj, Gruziji, Jermeniji, Kazahstanu, Rusiji i Kini. Otvaranje nove kancelarije u Taškentu je još jedan delić u mozaiku u segmentu poslovanja koji se odnosi na logistiku, da proširi kopneni put između Evrope i Kine. U Taškentu i okolini, o klijentima će na licu mesta brinuti zaposleni. „Osim drumskog saobraćaja, vazdušni i pomorski teretni saobraćaj su takođe deo našeg portfolija usluga“, objašnjava Thomas Moser. I ove usluge postepeno treba da budu proširene. Organizaciono, uzbekistansko predstavništvo je dodeljeno Gebrüder Weiss filijali u Alma Ati, Kazahstan.

Saobraćajno čvorište na Putu svile

Ekonomski posmatrano, metropola Taškent sa dva miliona stanovnika je uglavnom poznata kao industrijski grad i saobraćajno čvorište na Putu svile. Više od 50 procenata bruto domaćeg proizvoda generišu industrije u različitim branšama. Poljoprivreda, građevinarstvo, teretni i putnički saobraćaj ubrajaju se u noseće stubove ekonomije kao i gas, nafta, zlato i uranijum. Ova rudna bogatstva, tekstilni i prehrambeni proizvodi i automobili su među najvažnijim izvoznim robama. Najveći spoljnotrgovinski partneri su Rusija, Kina i Kazahstan.

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *