Za puteve u Zapadnobačkom okrugu 4,5 milijardi dinara (SRB)

construction-4216749_1280

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je juče (05. avgusta) Apatin i sa načelnikom Zapadnobačkog okruga i predsednicima lokalnih samouprava iz ovog kraja održala sastanak na temu infrastrukturnih projekata.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je danas razgovarano o tekućim projektima u oblasti drumske, železničke i komunalne infrastrukture, te da su napravljeni planovi šta će se realizovati do kraja ove, a koji projekti će započeti naredne godine.

Samo u održavanje i rekonstrukciju puteva ulažemo 4,5 milijardi dinara ove i sledeće godine. Ove godine radimo projektno-tehničku dokumentaciju za brzu saobraćajnicu Vrbas–Kula–Sombor i u republičkom budžetu za 2020. godinu planiraćemo sredstva za realizaciju projekta, naglasila je potpredsednica Vlade.

Pored toga, radiće se i rekonstrukcije pruga i pružnih prelaza, a razgovarano je i o luci Apatin, od koje nismo odustali jer je luka budućnost u privrednom razvoju opštine, navela je Mihajlović.

Načelnik Zapadnobačkog okruga Dušan Marjan rekao je da je danas održan konstruktivan sastanak o temama važnim za građane ovog kraja, uz ocenu da se jedino ovakvim zajedničkim radom mogu postići veći i značajniji rezultati.

Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić iskazao je zahvalnost potpredsednici Vlade i njenom timu na poseti, rekavši da je ovo prvi put da se u opštini održava sastanak na tako visokom nivou.

Današnji sastanak treba da bude primer i za sve ostale resore – kompletno ministarstvo i opštinske uprave, da na mestu događaja rešavamo probleme i definišemo prioritete za naredni period, rekao je Škrbić.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić naveo je da su u ovoj lokalnoj samoupravi pokrenute brojne investicije u drumskoj, železničkoj i komunalnoj infrastrukturi i da se projekti realizuju u saradnji sa Ministarstvom.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković nosi pozitivne utiske sa sastanka, na kojem je postignut dogovor o konkretnim koracima kako bi problemi koji tište meštane ove opštine bili rešeni.

Nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, danas smo održali sastanak sa potpredsednicom Vlade i dogovorili konkretne aktivnosti koje ćemo realizovati uz pomoć Ministarstva, ali i „Puteva Srbije“ i „Železnica Srbije“, rekla je Vasiljković.

Zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković istakao je da je danas izneo probleme građana ovog grada i da su pojedini projekti u toku, dok je dogovorena i realizacija novih zajedničkih aktivnosti.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: Pixabay (suwichan)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *