Mihajlovićeva: Uradićemo analizu izgradnje čitavog Koridora 10 (SRB)

asphalt-3431322_1280

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da će zajedno sa međunarodnim finansijskim institucijama biti urađene analize o realizaciji izgradnje kompletnog Koridora 10.

“Nakon što se završi izgradnja, uradićemo jednu ozbiljnu analizu, jer je bilo puno problema u realizaciji, i sama izgradnja je predugo trajala. Ta analiza i informacije treba da posluže i za neke druge državne organe”, rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.

Ona je rekla da je tokom izgradnje Koridora 10 bilo puno problema, od toga da neke prethodne vlade nisu na vreme uradile projekte i završile eksproprijaciju, zbog čega su stizali odštetni zahtevi. “Danas se više ne radi tako, i svaki projekat koji počinjemo u potpunosti je spreman, i kad je reč o tehničkoj dokumentaciji, i o eksproprijaciji”, rekla je Mihajlovićeva.

Upitana o naprslinama na auto-putu u Grdeličkoj klisuri, ona je rekla da tako nešto nije smelo da se dogodi.

“Znam svaki metar ovog auto-puta, poznajem svakog od izvođača i šta su sve uradili da bismo završili ovaj veliki projekat. I nisam spremna da bilo koga optužim ili najavljujem istrage protiv bilo koga dok se ne završi izveštaj stručnjaka kako je do ovog došlo. Sve naprsline su već sanirane o trošku izvođača radova”, istakla je Mihajlovićeva.

Foto: Pixabay (sumanamul15)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *