Istraživanje: Za tri godine se izjednačava trošak posedovanja električnog i konvencionalnog automobila

electric-car-1458836_1280

Kompanija Deloitte hrabro predviđa da će za dve godine doći do potpunog izjednačavanja troškova vlasništva električnih automobila i njihovih parnjaka sa SUS motorom. 

Deloitte smatra da postoji raskorak između očekivanja proizvođača električnih automobila i potreba potrošača kada su u pitanju projektovani prodajni rezultati brojnih automobilskih brendova. Smatraju da će u takvim tržišnim uslovima uspeti znatno manje kompanija nego što se to očekuje te da će uspeh zavisiti od pet faktora: samog brenda, iskustvo potrošača, strategija proizvodnje, privlačenje mladih talenata u preduzeće i model poslovanja.

U njihovoj analizi ističe se da će 2030. godine projektovani broj prodatih električnih automobila na globalnom nivou premašiti realne potrebe tržišta za više od 14 miliona jedinica. Ovakva razlika znači da je trenutni broj proizvođača električnih automobila neodrživ, te je jasno da ne mogu svi opstati u ovoj tržišnoj utakmici.

U izveštaju Deloittea ističe se da je prekretnica za električne automobile bila 2017. godina, kada su električni i plug-in hibridni modeli prešli cifru od miliona prodatih primeraka na godišnjem nivou. Očekuje se da će prodaja ovakvih automobila rasti u narednim godinama. Ipak, rast je, kako se navodi, uslovljen pozitivnom diskriminacijom koje forsiraju zemlje EU u korist električnih modela, dok kineske marke vide svoju šansu za svetsku dominaciju upravom u ovakvim “zelenim” vozilima.

Deloitte predviđa da će se troškovi vlasništva električnih i konvencionalni automobila izjednačiti 2022. godine. Oni ovde podrazumevaju i trošak kupovine samog automobila. Naime, smatra se da će sa sve većim brojem prodatih električnih modela njihova cena na globalnom nivou početi da opada, uostalom veći broj marki koje ulaze na ovo tržište garantuje i nižu cenu samih automobila kao rezultat borbe za potrošače. Tako Deloitte veruje da će 2024. godine električni automobili na globalnom nivou imati učešće od čak 10%.

Foto: AutoRepublika

Električna ofanziva

Prognoza kaže da će naredne godine na globalnom nivou biti prodato oko 4 miliona električnih automobila, te da će 2025. godine ta brojka iznositi 12 miliona, pet godina nakon toga čak 21 milion. Ovakav rast prodaje omogućiće i značajno manju cenu baterija, što će dalje usloviti i niže cene samih električnih modela.

Deloitte navodi da postoje dva glavna faktora koja će uticati na razvoj tržišta automobila koji koriste za pogon električnu energiju. To su: regulaciona politika i potrošačka potražnja.

Prvi faktor određen je sa tri oblasti: emisiona regulacija, poreske olakšice i zabrana upotrebe vozila sa SUS motorom u gradovima. Prvi i poslednji su očito u jasnoj sprezi, ali valja naglasiti da EU diktira sve strože emisione norme, koje će biti teško ispuniti osim ako proizvođači ne plasiraju veći broj električnih automobila. Poreske i druge finansijske olakšice samo su vid podrške električnim automobilima, koji trenutno imaju veoma visoku početnu cenu, daleko višu od konvencionalnih modela. Treće, masovan egzodus SUS vozila iz svetskih i evropskih metropola neizostavno će prisiliti stanovnike istih da se više oslanjaju na javni prevoz, ali i druga vozila pogonjena “alternativnim gorivom”, odnosno u ovom slučaju električnom energijom.

Drugi faktor koji će diktirati dalji razvoj tržišta električnih automobila jeste potražnja potrošača. Trenutno, električni automobili su poželjni zbog odličnih performansi, tišine unutar vozila, niskih troškova održavanja, jedinstvenog stila (kod većine modela), ali i neograničenog pristupa gradovima koji polako proteruju SUS vozila sa ulica.

Ono što brine potrošače jesu visoka nabavna cena, nerazvijena infrastruktura, autonomija kretanja i brzina punjenja baterije vozila. Deloitte veruje da će nova generacija električnih automobila doneti prekretnicu kada je u pitanju autonomija kretanja, dok će nabavna cena pasti sa sve većom prodajom na globalnom nivou.

Foto: AutoRepublika

I proizvođači komponenti moraju da se prilagode novim uslovima

Deloitte navodi da će OEM proizvođači najvišeg nivoa morati značajno da promene svoje biznis modele kao i ponudu komponenti koje proizvode ako žele da opstanu u novim tržišnim uslovima. Prognozira se da će većina velikih “komponentaša” u vezi sa električnim modelima dolaziti iz Kine.

Proizvođači komponenti takođe se moraju držati već navedenih pet faktora koji će odrediti njihovu sudbinu na tržištu. Neophodno je da izgrade brend koji je čvrsto povezan sa električnim automobilima, potom je neophodno da se osluškuje tržište preko povratnih informacija od strane potrošača, zatim pronalaženje snažnih partnera zarad manjih troškova razvoja.

Naravno, izuzetno je važno investiranje u kadrove, odnosno privlačenje novih talenata u kompaniju koji će omogućiti dalji napredak i razvoj. Poslovni model moraće da bude značajno drugačiji od tradicionalnih tipova poslovanja, pre svega kada se govori o sve većoj popularnosti ride-sharing usluga. Šta više, Deloitte u svom izveštaju naglašava će inovativni poslovni modeli biti ključ uspeha kada je u pitanju tržište električnih automobila.

Foto: AutoRepublika

Rezime

Ukoliko se glavno predviđanje Deloittea da će se trošak vlasništva konvencionalnog i električnog automobila izjednačiti za tri godine ostvari onda ćemo veoma brzo ući u jedno potpuno novu eru automobilske industrije. To će značiti da će početna cena električnih automobila biti i dalje viša od onih koje pokreću SUS motori, ali da će ta razlika biti značajno manja nego što je to danas. Zapravo, njihov zaključak implicira da će razlika u ceni između konvencionalni i električnih modela biti slična onoj koja danas postoji kod automobila koji koriste benzinski i dizel motor.

Ipak, Deloitte je možda malo preambiciozan u procenama prodatih električnih automobila. Epicentar elektrifikacije danas jeste Kina, odnosno nekoliko velikih gradova u toj zemlji i Zapadna Evropa. Ne može se govoriti o elektrifikaciji u čitavoj EU, jer onda moramo uzeti u obzir i zemlje poput Bugarske, Rumunije, Hrvatske, gde su električni automobili izuzetno retka pojava i ostaće tako sve dok im cena značajno ne padne.

Prodaja električnih automobila mnogo će zavisiti od rešavanja problema u vezi sa infrastrukturom, autonomijom kretanja, i brzinom punjenja baterije. Dokle god se na tim poljima ne ostvari značajan napredak teško da će većinski stav potrošača o takvim vozilima drastično promeniti.

Deloitte nije uzeo u obzir ni retke metale koji se ugrađuju u baterije, kao ni mogućnost da upravo zbog ograničenih količina i sve veće potražnje cena tih metala postane znatno viša nego što je sada, što bi dalje opet impliciralo još skuplje baterije i skuplje električne automobile.

Pred nama je jedan težak i neizvestan period u automobilskoj industriji, gde je teško predvideti šta će se desiti za mesec dana, a kamoli za jednu deceniju.

Priredio Đorđe Platiša 

Izvor: AutoRepublika

Foto: Pixabay (MikesPhotos)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *