Eksplozija u autobusu na Dedinju – Najmanje šest osoba povređeno (SRB)

gsp eksplozija

U autobusu gradskog prevoza na liniji 78 na Dedinju, nešto pre 11 časova, došlo je do eksplozije, usled čega je više osoba povređeno, a slika na terenu je više nego dramatična pošto je deo vozila uništen, a na ulici ima tragova krvi.

Prema poslednjim informacijama eksplodirao je kompresor za vazduh koji se nalazio iznad srednjih vrata, Povređeno je šest osoba, a nezvanično se moglo čuti da je među njima i jedna beba koja je zaradila ogrebotinu i kojoj je preporučeno da preventivno ode kod lekara kako bi proverili sluh.

– Povređeno je pet ženskih osoba, uglavnom starijih i one su prevezene u Urgentni centar – rekli su za “Blic” iz Hitne pomoći.

Povrede, po svemu sudeći, nisu teže prirode.

– Mi smo primili četvoro povređenih i svi su još na dijagnostici – rekli su za “Blic” iz Urgentnog centra, dok je peta žena zbog zujanja u ušima završila na odeljenje ORL.

Nesreća se dogodila u Ulici neznanog junaka, ispred broja 6.

– Nije reč o našem vozilu, tuda uglavnom saobraćaju autobusi privatnih prevoznika – rekli su za “Blic” iz Dispečerskog centra GSP “Beograd”.

Kako saznajemo, radi se o autobusu firme “Banbus” na liniji 78 (Banjica – Zemun 2), iz Konzorcijuma privatnih prevoznika. Ovo je potvrdio i prvi čovek ovog konzorcijuma Drago Tošić.

Pukom srećom izbegnuta tragedija
– Prema našim informacijama eksplodirala je boca za vazduh koja se nalazila u plafonu, izna vrata. Vozilo je relativno novije proizvodnje, staro oko četiri godine. Kako su nas obavestili, povređena je samo jedna gospođa – rekao je za “Blic” Drago Tošić.

Vozilo je, inače, turske firme “Akia”.

Kako saznajemo, boca koja je eksplodirala zadužena je za regulisanje kočnica i jastuka autobusa.

Boca ima tzv. recudir ventil, prenosi RTS, koji reguliše pritisak u autobusu i ne dozvoljava da se on poveća iznad dozvoljene granice. Tu kontrolu, navodno, ima i vozač na kontrolnoj tabli.

Izvor: Blic

Foto: screenshot RTS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *