Japanski proizvođač guma gradi fabriku u Srbiji (SRB)

car-tyres-63928_1280

Vanredno obraćanje predsednika u kom je najavio dolazak kompanije Toyo Tires u Srbiju.

Vrednost investicije je gotovo 400 miliona evra, a fabrika će biti izgrađena u Inđiji, najavio je Vučić.

“Ovo je velika stvar za nas”, rekao je predsednik.

Vučić je rekao da je posle tri godine razgovora, istraživanja, borbe, pregovora s više zemalja iz centralne istočne i južne Evrope, Srbija izabrana da u nju dođe jaka japanska kompanija. U poslednjem krugu preostale su samo Srbiji i Poljska… ali, pobedili smo i Poljsku”, istakao je predsednik.

Fabrika će biti u Inđiji, a u narednim mesecima počinje izgradnja fabrike na 60 hektara. “Biće zauzet veliki prostor”, istakao je Vučić i naglasio da će plate u ovoj kompaniji biti drastično iznad proseka.

“U ovoj fabrici plate su znatno više od prosečnih, ali nismo ovlašćeni da to govorimo pre nego što poslodavci ne kažu radnicima”, istakao je Vučić.

On je ocenio da je dolazak japanske fabrike velika vest za Inđiju, Srem, Šajkaš, Kovin, Bački Jarak, Temerin, Beograd, Irig, Novi Sad, opštinu Stara Pazova…

“Stiže nova fabrika u Pančevo, u BG stadion, bazen…”
Vučić je rekao da je samo deo investicije za početnu fazu vredan 400 miliona evra, što je, kaže, više nego što na godišnjem niovu jedna Bosna i Hercegovina ima ukupno investicija, a samo dva puta manje nego što je Hrvatska kao članica EU imala prošle godine.

Predsednik je istakao da će se u toj fabrici praviti gume najvišeg, odnosno, premijum kvaliteta.

Izvor: Mondo

Foto: Pixabay (VenV)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *