Završava se saniranje naprslina na auto-putu kroz Grdelicu (SRB)

heavy-4251688_1280

Na južnom kraku Koridora 10, na deonici od Caričine doline do tunela “Manajle”, završava se saniranje naprslina na površinskom sloju asfalta.

Nedostaci su uočeni na tri mesta gde je asfaltiranje prekidano zbog loših vremenskih uslova, objašnjavaju u preduzeću “Integral inženjering” koje je radilo tu deonicu.

Sanacija koja košta 450.000 dinara ide na teret izvođača radova. Iz nadzornog organa ističu da problem nije veliki i da se sanacija obavlja radnim danima kada je saobraćaj slabijeg intenziteta.

“Želim da se izvinim zbog ovih okolnosti koje su se dogodile na terenu, trenutno ‘Integral inženjering’ izvodi radove na sanacija pukotina na ovoj deonici na tri mesta. Danas se radi poslednja sanacija. Kao što sam objasnio, mi smo asfaltirali habajući sloj debljine četiri centimetara u kišnom periodu u maju 2018, to ne znači da smo asfaltirali po kiši, to znači da smo prekidali asfaltiranje kada je počinjala kiša i da imamo više mesta nastavka asfaltiranja”, istakao je Darko Milovanović, predstavnik izvođača radova.

Entoni O’Nil, predstavnik firme “Luid Berger” koja je nadzorni organ, rekao je da između izvođača i investitora postoji klauzula koja se odnosi na situacije kad dođe do pukotina na deonicama.

“Ovo nije idealna situacija, ali je prosto nešto normalno što se često dešava za vreme garantnog perioda i u Srbiji i u inostranstvu. U ugovoru između izvođača i investitora postoji klauzula koja se upravo brine za ovakve situacije, odnosno za saniranje tih mana do kojih dođe nakon što se trasa otvori za saobraćaj”, naglasio je O’Nil.

U “Putevima Srbije” ponovo ističu da je auto-put potpuno bezbedan za saobraćaj.

Od 15. juna, kada je uveden jedinstveni sistem naplate, tim putem dnevno prolazi prosečno 14.000 vozila, a do 1. septembra očekuju još oko milion.

Pre dva dana na auto-putu kroz Grdelicu pojavile su se naprsline, i to na delu puta između Caričine doline i tunela “Manajle”.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay (suwichan)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *