Vremenske prilike i stanje na putevima 23.07.2019. (CG)

road-2708447_1280

Pretežno sunčano u južnim i centralnim predjelima i veoma toplo. Na sjeveru povremeno umjerena oblačnost, a tokom jutra ponegdje magla. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 23 do 37 stepeni. 

Saobraćaj se odvija po suvim kolovozima. Intezitet saobraćaja je umeren do pojačan u većem delu zemlje. Na deonicama gde se izvode radovi vazi izmenjen režim saorbaćaja zbog čega je pored pažljivije vožnje neophodno i poštovanje privreemeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta saobraćaj se na mjestima izvođenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave saobraćaja ne duže od 10 minuta.

Na magistralnom putu M-21 Barski Most-Ribarevine, na dionici obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Radi snimanja televizijske reklame ferrari world odobrava se koriscenje sledecih dionica drzavnih puteva za dan 08.07.2019 godine mag.put m-8 lipci -grahovo kao i povremene obustave saobracaja ne duze od 20 minuta.

Do 01.09.2019. godine zabranjuje se saobracaj teretnih motornih vozila cija najveca dozvoljena masa prelazi 7.5 tona na slijedecim dijelovima MAG puteva M-2 Podgorica-Sotonici-Petrovac M2 i M2.4 gp. Debeli Brijeg-Herceg Novi -Kotor-Tivat-Budva-Bar-gp Sukobin , M2.3 Podgorica-Cetinje-Budva

Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17.00 do 22.00 sata. Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza,vozila za odrzavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoc na putu,specijalna vozila za prevoz zivotinja,betona i asfaltne mase kao i hladnjace koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag.puta m-2 od gp Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kruznog toka u mjestu Lipci.

Izvor: AMSCG

Foto: Pixabay (seanmphotographs)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *