Kako da stignete u Hrvatsku bez čekanja na granici (SRB)

Stanje na Batrovcima 25 04 2019

Zbog smene turista i špica sezone na granicama su moguća čekanja i po nekoliko časova. Tranzitni putnici većinom ne žele da menjaju rute, ali domaći vozači mogu da koriste manje granične prelaze, gde ponekad nema nijedno vozilo na granici.

Od jutros je opterećen i auto-put ka severu, ka Hrvatskoj. Putnike najviše usporavaju radovi na deonici Kuzmin – granični prelaz Batrovci, gde je u toku presvačenje asfalta. Tu se saobraćaj odvija samo u dve trake, a zbog velikog broja kamiona često je veoma usporen.

Pripremio Dragan Milutinović
Umesto da idete direktno na granični prelaz Batrovci, gde možete čekati i do dva sata, evo kako da stignete u Hrvatsku mnogo brže i efkasnije i dalje nastavite put bez čekanja.

Najbolje bi bilo da se kod Kuzmina isključite i da koristite tri alternativna granična prelaza, koji se nalaze između Hrvatske i Srbije. To su Ljuba, Sot i Tovarnik.

Ono što je veoma važno jeste da je deo auto-puta kod Šida gde bi trebalo da se isključite, trenutno zatvoren zbog radova i zato je najbolje da kod Kuzmina izađete sa auto-puta i tako pređete granicu.

Prvo veliko mesto na koje nailazite su Kukujevci.

Kada dođete u Kukojevce, postoji tabla za Erdevik, ukoliko želite da idete na granični prelaz Ljuba, koji je daleko manje opterećen nego Tovarnik i Sot.

Tu treba skrenuti desno i onda krenite ka Erdeviku.

Kada dođete u Erdevik u centru naselja skrenite levo i idete ka graničnom prelazu Ljuba na kojem danas nije bilo vozila ni kamiona.

Ne preporučujemo da idete na granični prelaz Tovarnik, pošto su tamo kolone kamiona. Nešto bolja situacija je na prelazu Sot.

Izvor: RTS

Foto: Uprava carina

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *