Granični prelazi Bački Breg i Rastina pravi izbor za putovanje (SRB)

Bajmok, 7. februara 2019.- Granicni prelaz Bajmok, jedan od osam izmedju Srbije i Madjarske, u ciju je rekonstrukciju po najvisim svetskim standardima ulozeno 2,1 milion evra, otvoren je danas. Ministar finansija Sinisa Mali porucio je da taj prelaz, izgradjen po najvisim standardina, pokazuje kakvu Srbiju zelimo da imamo. Svecanosti su prisustvovali sef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, pomocnik ministra ze evropske integracije Branko Budimir i direktor Uprave carina Milos Tomic. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Sombor- Bački Breg i Rastina su jedni od alternativnih graničnih prelaza prema Mađarskoj, naročito u vreme gužvi na Horgošu i Kelebiji. Zadržavanja na ovim prelazima nema, pojačan intenzitet očekuje se tokom narednog vikenda.

Ovih dana na graničnim prelazima gužve su i višesatna čekanja. Na prelazu Horgoš i Kelebija za ulazak u zemlju čeka se i do 40 minuta a na teretnim terminalima do 3 sata.
Na alternativnom prelazu kod Bačkog Brega nema čekanja.

“Tranzitiranje putnika je pojačano u doba turističke sezone. Od 15. juna, kada kreće pojačani promet, protranzitiralo je oko 80 000 putnika, što znači oko 15 % više u odnosu na prošlu godinu. Pojačan je promet putnika, državljana Turske, obzirom da oni traže alternativne pravce da bi izbegli gužvu na prelazima Horgoš i Kelebija“, istakao je Aleksandar Jež, komandir stanice granične policije Bački Breg.

Na samo 25km od Sombora, od aprila 2018, od 7-19h radi i malogranični prelaz Rastina na kojem je putnički promet slabijeg intenziteta.
“U letnjem periodu verovatno će, kao i u periodu turističke sezone, putnički promet biti pojačanog intenziteta ali svakako manjeg intenziteta nego na većim graničnim prelazima!“, objasnio je Aleksandar Jež, komandir stanice granične policije Bački Breg.
Očekivane letnje gužve i smena turista upućuju sve više vozila na alternativne granične prelaze.

“Slušao sam radio i kažu da je velika gužva zato drugi put prelazim ovde jer je lepo, opušteno, nema gužve i srećni smo što prelazimo bez stresa“ istakao je Saša Gabrijel koji putuje za Švajcarsku.

“Prelazimo na ovaj prelaz jer je bliže. Ovde su izuzetno ljubazni, i policija i carinici, nema zadržavanja. Rade brzo svoj posao i najrađe se opredeljujem za ovaj granični prelaz!“ kaže Atila Jožef.

Kojim putem putovati slobodan je izbor, ali kada je o graničnim prelazima reč, čini se da su prelazi Bački Breg i Rastina, naročito u vreme letnje turističke sezone, pravi izbor.

Izvor: RTV

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *