Potpisan ugovor o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške (BIH)

most5

SARAJEVO, BiH i Hrvatska potpisale su ugovor o izgradnji mosta između dvije zemlje na rijeci Savi kod Gradiške na završetku auto-puta Banjaluka-Gradiška vrijednosti 23.498.800 evra, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Ugovor su u Zagrebu potpisali zamjenik ministra komunikacija i transporta Saša Dalipagić i predsjednik Uprave “Hrvatskih cesta” Josip Škorić, sa najpovoljnijim ponuđačima konzorcijumom “Integral inženjering”, “Đuro Đaković montaža” i “Zagreb montaža”.

Most će biti dugačak 426 metara, širok 22,6 metara i imaće četiri trake, po dvije u svakom smjeru. Prema ugovoru, most će se graditi 30 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a rok za uvođenje izvođača je 105 dana od dana potpisivanja ugovora.

Dalipagić je istakao da je sporazumom između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske, potpisanim 2011. godine, definisano da svaka zemlja snosi polovinu iznosa vrijednosti radova.

On je rekao da je BiH obezbijedila svoj dio sredstava dijelom od uplata telekom operatera, a dijelom iz sredstava nepovratnog granta od 6,8 miliona evra, dobijenog od Investicionog fonda za zapadni Balkan na samitu zemalja regiona održanom 2015. godine u Beču. Srna

 

Izvor: capital

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *