Vremenske prilike i stanje na putevima 12.07.2019. (MK)

1207

SAOBRACAJ: Saobracaj se odvija po pretezno suvim kolovozima.

ELEKTRONSKA NAPLATA PUTEVA: Počeo je novi način plaćanja putarine, više informacija možete dobiti OVDE.

PREKIDI ZA TTV: Počevši od 01.07.2019. Počele su zabrane vikenda za teške kamione na državnim putevima, kao i na putu Skoplje – Ohrid. Za više detalja o ovim zabranama pročitajte OVDE.

FREKVENCIJA: Intenzitet saobraćaja na putevima izvan gradskih sredina se povećao. Na graničnim prelazima više nema dužeg zadržavanja za ulazak i izlazak iz države.

OPREZ: AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, poštujući saobraćajnu signalizaciju i pažljivo upravljanje vozilima, posebno na putevima kroz doline, riječne doline i gudure, gdje postoji mogućnost klizišta. Ovo posebno važi za dionice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.

USLOV – SKOPJE:
Grad Skoplje je započeo rekonstrukciju puta na ulici Fevruarske ulice u Skopskoj opštini Aerodrom. Rekonstrukcija kolovoza će se obaviti u dužini od 720 metara i planirana je za 20 dana.
Timovi Grada Skoplja započeli su prvu fazu rekonstrukcije kolovoza u ulici Lazara Trpovskog u opštini Čair. Rekonstrukcija je planirana za sečenje kolovoza i postavljanje novog asfalta na površini od 2.400 m2.

U skladu sa odobrenjem za izmenu režima saobraćaja, (Osnovni saobraćajni projekat za promenu režima privremenog saobraćaja na delu ulice “Đorče Petrov” u Skoplju zbog rekonstrukcije ulice na raskrsnici sa ulice Nikole Puškarova na raskrsnicu sa Ulica “Saraj” u opštini Đorče Petrov će početi sa građevinskim radovima 28.06.2019 (petak) rekonstrukcije ul. “Gjorche Petrov” na potezu od raskrsnice sa st. “Nikola Puškarov” do raskrsnice sa st. “Saraj” u opštini Đorče Petrov za period od 30 dana.

Centar podsjeća građane da je zbog građevinskih radova na rekonstrukciji dilatacija na mostu na rijeci Seravi u potoku Mominu, dio bulevara Nikole Kareva prema Kačaničkom putu, uveden privremeni režim saobraćaja. Realizacijom ovog projekta izmjenom režima saobraćaja važi sa raskršća između ulice Kupi i Bulevara Nikole Kareva do raskrsnice ovog bulevara sa bulevarom Slovenija, a građevinski radovi se odvijaju u dvije faze. Do završetka građevinskih aktivnosti, saobraćaj će se odvijati naizmjenično za jednu saobraćajnu traku u oba pravca, a regulisaće se laganom vertikalnom signalizacijom.

Zbog građevinskih radova na rekonstrukciji i održavanju puta Bl. Partizanski Odredi, u pokretu od Blvd. 8. septembra do mosta Ujedinjenih nacija biće uveden privremeni režim saobraćaja. Privremeni režim saobraćaja biće uveden u nekoliko faza, od kojih će prva desna saobraćajna traka biti zatvorena na putu od mosta Ujedinjenih nacija do raskrsnice sa st. London, u pravcu kretanja prema centru, ali neće doći do promene režima kretanja autobusa do JSP-a. Promena režima saobraćaja na ovom delu bulevara važiće do završetka građevinskih radova na rekonstrukciji kolovoznog asfalta.

Centar za upravljanje i kontrolu saobraćaja Grada Skoplja obaveštava da će danas početi izgradnja za realizaciju projekta izgradnje vodovodne mreže u “Industrijskoj zoni Vizbegovo – deonica 3” u opštini Butel, gde će zbog izgradnje na pojedinim lokacijama biti uvedena i privremeni režim saobraćaja, stoga CMC apeluje na sve učesnike u saobraćaju da pažljivo voze i poštuju postavljenu vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju, prilagođavajući brzinu kretanja pogrešnom putu uslovi.

U toku su aktivnosti na rekonstrukciji kolovoza ispred semafora na raskrsnici između bulevara Aleksandra Makedonske i 16. makedonske brigade, u pravcu kretanja od ulaza u Skoplje do kontinentalnog terminala, tako da je uspostavljen dio desne saobraćajne trake. režim saobraćaja, koji će se primenjivati do završetka aktivnosti.

CUKS izvještava da je od 19.04. u naredna 4 (četiri) mjeseca DGT ZIKOL dooel Strumica i JP “Vodovod i kanalizacija” -Skopje započet će izgradnju rekonstrukcija vodovodne mreže na ul. Elisie Popovski iz ul. Majka Tereza ​​do ul. Kiro Gavrilski, gdje će do završetka projekta biti uveden privremeni režim saobraćaja, pa će se promet preusmjeriti na okolne ulice.

CUKS izveštava da će od 08.05. Početi građevinske aktivnosti za izgradnju atmosferske kanalizacije duž ulice Kuzman Šapakrev sa raskrsnice sa ulicom Gjorče Petrov do raskrsnice sa ulicom Crnogorska, duž ulice Crnogorska od raskrsnice sa ulicom Kuzman Šapakrev do raskrsnice sa ulicom Panajot Ginovski. Građevinske aktivnosti duž ulice Kuzman Šapkarev i deo ulice Crnogorska u opštini Đorče Petrov biće izvršene u naredna 4 (četiri) meseca, a pokret će biti praćen privremenim režimom saobraćaja.

CUKS izvještava da će od 10.05 početi građevinske aktivnosti na dijelu ul. Alžir u opštini Karposh, tako da će u pokretu biti implementiran i privremeni režim saobraćaja. Građevinske aktivnosti će trajati 90 dana, a CMUKS poziva sve učesnike u saobraćaju da budu pažljivi i da prilagode brzinu kretanja u skladu sa uslovima puta.

RADOVI NA PUTU:

Viadukt Trejd izvještava da je 11.07.2019. do 13.07.2019. radiće se na poboljšanju uslova osvetljenja (promena sijalica) na Avtopatu A1 Katlanovo-Veles, tunelu Solište, za koji će se vršiti promena režima saobraćaja.

Put od nas, dragi na pruzi do sela. Dolno Lisice, koji je bio zatvoren zbog popločavanja, trenutno se normalizuje saobraćaj. U budućnosti se planira ponovno popločavanje.
J. P. Makedonska cesta saopštava da zbog građevinskih radova na putu (asfaltiranje) na regionalnom putu P2344, naselje Caska – s. Golozinci, od 26.06.2019. (Srijeda) saobraćaj će biti prekinut svaki dan osim nedjelje, od 10 do 16 sati u naredna dva mjeseca.

Od 19.06.2019. Godine početi će se građevinske aktivnosti za električno osvjetljenje na raskršću Drugovo, na magistralnom putu A2, dionici Kičevo – Ohrid, za koji će se mijenjati režim saobraćaja na period od 6 mjeseci.
Viadukt Trejd izvještava da se 22.05.2019. Godine izvode građevinski radovi na magistralnom putu A3, dionica Veles-Štip, pri instalaciji električnog osvjetljenja na raskrižju Ovče Pole na period od 6 (šest) mjeseci, za što je promijenjen prometni režim .

ASFALT DOOEL SKOPJE obaveštava da je zbog radova na rušenju stare naplatne stanice Gradsko u periodu od 20.05.2019. Do 17.08.2019. Godine na dionici A1 Veles-Gradsko promet obavljen u skladu sa odobrenjem privremenog režima saobraćaja.

Od 09.05.2019. Na putu R1201 Mavrovo – Debar kod sela. Planiranje se odvija na jednoj traci dužine 150 metara. Na licu mesta postoji odgovarajuća saobraćajna signalizacija.
Strabag AG izveštava da je izgradnja LOT-a 7 počela 6. maja 2019. godine. Sanacija magistralnog puta A4 Štip – Radovis u pokretu od čvora Stip Jug (SofiLari) – Bućim (km5 + 000 do km28 + 560)

DG Granite AD Skoplje izvestava da je od 6. maja će izvoditi građevinske radove – sanaciju regionalnog puta P1205, deonica Krupište – Probistip.

Asfalt DOOEL Skoplje obaveštava da će se puštanjem u rad građevinskih radova za izgradnju elektronskog sistema za naplatu putarine naplatiti promet u skladu sa ovlašćenjima za privremeni režim saobraćaja, i to:
– platna stanica Gevgelija u periodu od 18. marta 2019. do 18. septembra 2019. godine (dionica Demir Kapija-Gevgelija)
– naplatna stanica Demir Kapija u periodu od 11.04.2019. do 18.09.2019. (dionica Negotino – Gevgelija)

G.P. Ilinden-Struga izvještava da će od 12. aprila 2019. godine zbog građevinskih radova izgradnja nadvožnjaka za zonu TIDZ Struga na regionalnom putu A2, Podmolje – Struga, imati privremeni režim saobraćaja. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija će biti postavljena na licu mesta.
Mk skiper izvještava da je zbog obnove regionalnog puta P1204, dionice Kumanovo – Sveti Nikole L = 32 km od 28. marta 2019. godine odobren privremeni režim saobraćaja.

Od 21.03.2019 (četvrtak) na regionalnom putu P1103 Negotino – Lakavica izvode se radovi na putu, rekonstrukcija mosta na reci Vardar kod sela Pepelishte. Saobraćaj se preusmerava duž zemljanog puta. Pepelishte – Krivolak za vozila ukupne težine do 7,5 tona. Pravilna vertikalna prometna signalizacija se postavlja na licu mesta. Ovaj režim saobraćaja će trajati do završetka građevinskih aktivnosti.

G.P. Ilinden – Struga izvještava da je od 16.02.2019 (subota) zbog građevinskih radova na putu, na regionalnom putu R1208 Ohrid – Struga, na dionici sela. Podmolje za Eurohotel – Struga, biće zatvoren za saobraćaj za sve vrste vozila do završetka građevinskih radova. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija će biti postavljena na licu mesta.

“Vijadukt Trgovina” od 05.03.2019. Godine obavlja građevinske aktivnosti za privremeni način saobraćaja na period od 4 mjeseca (120 dana), na potezu od benzinske pumpe MakPetrol na ulici JNA na raskrsnici sa cestom za selo Vrutok, Općina Gostivar.
Strabak vrši kompletnu rekonstrukciju puta Tetovo – Popova Sapka, koji će trajati do kraja 2019. godine.

Izvor: AMSM

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *