Stanje i radovi na cestama 10.07.2019 (HR)

autoput kisa

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:
prometna nesreća (nalet na signalizaciju) na autocesti A6 na 69+500 km između čvora OŠTROVICA i naplatne postaje RIJEKA – GROBNIK u smjeru Rijeke, promet teče uz ograničenje brzine od 80 km/h.
prometna nesreća ( slijetanje vozila ) na A3 oko 147. km između odmorišta NOVSKA i čvora OKUČANI u smjeru Lipovca
prometna nesreća na autocesti A7 u tunelu ŠKURINJE I u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, kolona vozila proteže se oko 5 km. Moguć obilazak kroz grad na čvoru Škurinje
kolona vozila u pokretu na autocesti A3 između čvora IVANJA REKA i MOSTA SAVA u smjeru Bregane proteže se oko 1 km.
Zbog prometne nesreće na DC1 na Slunjskom mostu vozi se jednim trakom, uz regulaciju prometne policije.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Na autocesti A1 između vijadukta Božići i južnog dijela tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra i mokrog kolnika.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Radovi:
10.07. 2019. na DC40 Sv. Kuzam – Bakar I (DC8), vozit će se suženim kolnikom, uz privremenu regulaciju.
Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim kratkim svjetlima.
U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Izvor: hak.hr

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *