Adrija ervejz žalila se na Er Srbiju: Tuže za ono što traže

0807

Adria ervej“ privatizovan je 2016. godine i prvu godinu sa novim vlasnikom završio je u plusu od 3,2 miliona evra, ali je te godine prodao ime za 7,6 miliona evra
Slovenačka „Adrija ervejz“ koja je u vlasnistvu nemackog „4k investa“ nedavno se evropskim institucijama žalila na Srbiju da „Er Srbiji“ dodeljuje prekomernu drzavnu pomoć, pišu „Novosti“.

List prenosi da su se u isto vreme kljucni ljudi „Adrie“ sastali sa slovenckim premijerom Marjanom Šarecom i drzavnim sekretarom Vojmirom Urlepom, a pored priče o planovima i viziji, kako tvrde mediji, trazili su i drzavnu pomoć.

Nemački vlasnici očekuju da im zemlja pomogne, a u suprotnom, prema navodima Siol.neta, predviđaju da će zatvoriti kompaniju, otpustiti stotine zaposlenih i odseći Sloveniju od ostatka sveta neposredno pre početka predsedavanja EU.
Kako ovaj portal tvrdi, tražili su od premijera pomoć da regulišu pitanja sa državnim kompanijama i bankama.

Kako navode Novosti, „Adria ervejz“ privatizovan je 2016. godine i prvu godinu sa novim vlasnikom završio je u plusu od 3,2 miliona evra, ali je te godine prodao ime za 7,6 miliona evra. Nerednu , 2017. godinu završio je sa gubitkom od 5,4 miliona evra, a prošlu u minusu od oko pet miliona evra.

Mučeći se sa svojom likvidnosčhu Adria je „uprla prst“ u Er Srbiju. Lane su od srpske Komisije za kontrolu državne pomoći trazili ocenu da li je pomoć koju naš avio prevoznik dobija od drzave, koja je njen većinski vlasnik, nezakonita, napominje list

Izvor: Telegraf

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *