Gume ne smeju da se „narezuju“, odnosno da im se produbljuje šara (SRB)

0807

Narezivanje guma je uobičajen postupak kada su u pitanju teretne gume. Međutim, kod putničkih je to strogo zabranjeno!

Reč je o proceduri tokom koje se specijalnim alatom produbljuju postojeći kanali (šara) na gumi, kako bi joj se produžio životni vek. Ovo je dozvoljeno isključivo na teretnim, traktorskim i gumama za radne, poljoprivredne mašine i slično, ali i tada samo onima na kojima postoji oznaka „Regroovable“, što znači da imaju dovoljno „mesa“ za narezivanje.

Narezivanje sme da se obavlja samo do određene dubine. Ako se pretera, korišćenje te gume može da bude opasno.

Na tržištu postoji mnoštvo alata za narezivanje, razne snage, sa raznovrsnim dodacima i mogućnostima. Oni rade po jednostavnom principu – deo koji pravi (produbljuje) kanale se greje (npr. kao lemilica) i tako prolazi kroz gumu kao kroz sir i ostavlja lep i čist „rez“, tj. kanal.

To izgleda ovako kada se profesionalnim alatom narezuju teretne gume:
Ili ovako, s tim što u ovom primeru čovek samo pokazuje na nekim starim gumama koje su veoma potrošene i stare.

Neki putničke gume narezuju za svoju dušu, ne obraćajući pažnju kako će to na kraju da izgleda – važno je da ima kanale koji će da obezbede da guma „čupa“ po snegu. U ovom slučaju deluje kao da od letnje gume pokušavaju da naprave zimsku…
Naglašavamo – narezivanje guma nema veze sa protektiranjem, pošto smo primetili da se te dve operacije neretko mešaju! Protektiranje je „lepljenje“ potpuno novog gazećeg sloja na gumu, a narezivanje prosto produbljivanje postojeće šare.

Izvor: Polovniautomobili

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *