U toku modernizacija 402 kilometra pruga, rekonstruisano 516 (SRB)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Infrastruktura železnice Srbije“ trenutno izvodi radove na rekonstrukciji i modernizaciji 402 kilometra magistralnih i regionalnih pruga u Srbiji, a vrednost tih poslova iznosi oko 960 miliona evra. Kada se tome doda još 516 kilometara pruga rekonstruisanih u protekle četiri godine, u modernizaciju i rekonstrukciju železničke infrastrukture u Srbiji uloženo je u ovom periodu skoro milijardu i po evra. Ukupno je železnici namenjeno četiri i po milijarde evra.

Zahvaljujući Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vladi Republike Srbije u toku je sveobuhvatna modernizacija železničke infrastrukture i izgradnja novih pruga, koja će u narednih par godina u potpunosti promeniti celokupan železnički saobraćaj u našoj zemlji.

Izgradnja savremenih železničkih saobraćajnica doprinosi ne samo izgradnji bolje i efikasnije železnice, već unapređuje kvalitet i standard života građana, a srpskoj privredi omogućava konkurentan transport, saopštile su “Infrastruktura železnice Srbije”.

U ovom trenutku, u toku je izgradnja pruge za velike brzine na ukupno 74,7 kilometara pruge između Beograd Centra i Novog Sada, a položeno je i prvih sedamnaest kilometara pruge za brzine do 200 kilometara na sat. Reč je o najvećem i najznačajnijem infrastrukturnom projektu u ovom delu Evrope. Pored toga, počela je i rekonstrukcija 68,8 kilometara pruge između Jajinaca i Male Krsne, na međunarodnom železničkom Koridoru 10, a ove godine započela je i rekonstrukcija 259 kilometara regionalnih pruga u Srbiji.

Radovi se trenutno izvode na regionalnim prugama Niš-Zaječar (108 km), Subotica – Senta (38,5 km), Markovac – Resavica (53 km), Kragujevac – Lapovo (31 km) i Kikinda – Banatsko Miloševo (28,5 km).

Sve pruge na kojima su radovi lane završeni ili su ove godine u toku, decenijama pre toga nisu bile rekonstruisane. Na većem broju deonica na tim prugama brzina vozova bila je svega 10-30 kilometra na sat.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj rekonstrukciji regionalnih pruga Šabac – Loznica – Brasina (53 km) i Požarevac – Majdanpek (90 km), ponovo je na ovim deonicama nakon više godina obnovljen putnički železnički saobraćaj.

Pored toga, samo u protekle dve godine “Infrastruktura železnice Srbije” rekonstruisala je i uredila oko 40 železničkih stanica i automatizovala sedamnaest putnih prelaza u Srbiji, a nakon više decenija započela je i obnovu ukupno 27 tunela na srpskim prugama.
Rekonstrukcija po četiri tunela na prugama Donja Borina – Zvonik i Kraljevo – Raška već je završena, a u toku je rekonstrukcija još četiri tunela između Bora i Majdanpeka i petnaest tunela na “Šarganskoj osmici”.

Već naredne godine, očekuje se i početak radova na trećoj deonici pruge za velike brzine Novi Sad – Subotica, kao i modernizacija i elektrifikacija pruge Niš – Dimitrovgrad, sa izgradnjom obilaznice oko Niša, a planirana je i rekonstrukcija još oko 230 kilometara regionalnih pruga u Srbiji.

Izvor: RTS

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *