Otvaranje Stalnog sekretarijata Transportne zajednice 13. septembra u Beogradu (SRB)

highway-1209547_1280

Stalni sekretarijat Transportne zajednice, sa sedištem u Beogradu, biće otvoren 13. septembra, rečeno je danas na sastanku predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i komesarke Evropske unije za transport Violete Bulc u Poznanju, gde je u toku Samit EU-Zapadni Balkan, koji se održava u okviru Berlinskog procesa.

Brnabić je istakla da će ovo biti prva regionalna organizacija sa sedištem u Beogradu, navodeći da joj je velika čast to što su u EU prepoznali sav trud koji Srbija ulaže u povezivanje regiona i modernizaciju saobraćajne infrastrukture.

Komesarka Evropske unije čestitala je premijerki Brnabić na svim rezultatima i njenom ličnom zalaganju na jačanju regionalne saradnje kroz konkretne projekte, naročito u domenu saobraćajne infrastrukture.

Bulc je istakla da su tri tačke u fokusu Evropske unije – efikasniji granični prelazi, razvoj železnica i bezbednost puteva.

Ona je takođe pohvalila završetak južnog kraka Koridora 10, dok je premijerka Brnabić upoznala komesarku Bulc sa tim da se privode kraju radovi i na istočnom kraku Koridora 10, da je u toku izgradnja brze pruge Beograd–Budimpešta, kao i da se očekuje početak izgradnje auto-puta do Bosne i Hercegovine.

Premijerka je prvom direktoru Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Beogradu Alenu Baronu, uručila identifikacionu karticu, u skladu sa Sporazumom o sedištu Transportne zajednice.

Srbija i Evropska komisija potpisale su u januaru ove godine sporazum kojim se potvrđuje da će sedište transportne zajednice biti u Beogradu.

Izvor: Vlada Srbije 

Foto: Pixabay (Free-Photos)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *