Zbog turističke sezone više vozila na putevima (SRB)

road-3417235_1280

Sezona godišnjih odmora uveliko je počela zbog čega je režim saobraćaja pojačan pre svega na auto-putevima, kao i putevima koji vode ka Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj. U jeku turističke sezone, od 15. jula do 15. avgusta na naplatnim rampama očekuje se povećan broj vozila. …

Svi kanali za naplatu putarine u funkciji su 24 sata časa dnevno bez minuta pauze, a povećan je i broj inkasanata što garantuje nesmetan prolazak vozila na autoputevima. Uređaje za elektronsku naplatu putarine koristi 315.000 korisnika, što znači da se svako treće vozilo ne zadržava na naplatnim stanicama.

Onima koji ne žele da put do mora provedu za volanom, na raspolaganju su dodatni polasci autobusa tokom jula i avgusta. Da biste direktno iz Stare Pazove stigli do crnogorskog primorja potrebno je da izdvojite nešto više od 3.000 dinara za povratnu kartu, a realizuju se polasci i do hrvatskog primorja. Uporedo traje građevinska, kao i sezona poljoprivrednih radova, pa je na putevima, pored vozila, moticakala i bicikala, sve veći broj radnih i poljoprivrednih mašina, te stoga nadležni apeluju na dodatni oprez svih učesnika u saobraćaju.

Kako bi vozači bili pravovremeno i tačno informisani u realnom vremenom o onome što se dešava na putevima, JP “Putevi Srbije” omogućilo je korišćenje aplikacije za mobilne telefone pod nazivom “Informiši se” na srpskom i engleskom jeziku.

Izovr: RTV

Foto: Pixabay (Schwoaze)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *