Vremenske prilike i stanje na putevima 05.07.2019. (MK)

traffic-3460563_1280

Prepodne sunčano i toplo. U popodnevnim satima biće mogućnosti za lokalni razvoj nestabilnih oblaka praćenih jakim kišama i grmljavinom. Zbog velike energije u atmosferi, moguća je izolovana pojava intenzivnijih procesa u obliku oluja sa gradom i jakim vetrom.

U subotu (6. jul 2019. godine), zbog radova na rekonstrukciji dilatacionih spojeva mosta, od 5 do 17 časova, strana mosta u pravcu Mavrovke prema Vladi (Istok-Zapad) biće potpuno zatvorena za saobraćaj. U nedelju (7. jula 2019. godine), zbog istih građevinskih radova na mostu od 5 do 17 časova, strana mosta u pravcu Vlade prema Mavrovki (zapad-istok) biće potpuno zatvorena za saobraćaj.

Počeo je novi način plaćanja putarine, više informacija možete dobiti OVDE.

Počevši od 01.07.2019. počele su zabrane vikenda za teške kamione na državnim putevima, kao i na putu Skoplje – Ohrid, više o tome možete videti OVDE.

Saobraćaj se odvija bez zadržavanja po suvim kolovozima. Povećan je intenzitet saobraćaj van gradskih sredina, na graničnim prelazima više nema dužih zadržavanja na makedonskoj strani za ulazak i izlazak iz države.

Oprez: AMSM preporučuje prilagođenu brzinu kretanja, poštovanje saobraćajne signalizacije i pažljivo upravljanje vozilima, posebno na putevima kroz doline, rečne kisure i gudure, gde postoji mogućnost klizišta. Ovo posebno važi za dionice Katlanovo – Veles, Mavrovo – Debar – Struga, Vinica – Berovo i Kočani – Delčevo.

Radovi na putevima Skoplje:

Grad Skoplje izveštava da je 05.07.2019. godine (petak) zbog građevinskih aktivnosti na formiranju rova za podzemne instalacije na delu bulevara ASNOM u opštini Aerodrom, uveden privremeni režim saobraćaja. Saobraćaj će se odvijati po privremenom rešenju od 7 do 14 časova, a od raskrsnice sa bulevarom Srbije do raskrsnice sa bulevarom Vasko Karangelevski, za saobraćaj će se koristiti servisna linija između hotela Hilton i hotela Rusija.

U subotu, 06.07.2019. godine, u periodu od 07 do 18 sati zbog izgradnje na bulevaru ASNOM u blizini mosta Todor Aleksandrov, saobraćaj će se odvijati u nekoliko saobraćajnih traka u oba smera, a ovaj put režim saobraćaja će važiti do završetka aktivnosti.

Grad Skoplje je započeo rekonstrukciju puta na ulici Februarski pohod u Skopskoj opštini Aerodrom. Rekonstrukcija kolovoza će se obaviti u dužini od 720 metara i planirana je za 20 dana.

Centar za upravljanje saobraćajem i kontrolu saobraćaja Grada Skoplja izveštava da je vozilo malo odstranjeno od saobraćajne trake na bulevaru Aleksandar Makedonski u blizini raskrsnice sa ul. 16. Makedonska brigada u pravcu kretanja ka kontinentalnoj razmeni, tako da sada saobraćaj na ovom potezu ide glatko i bez odlaganja.
Timovi Grada Skoplja započeli su prvu fazu rekonstrukcije kolovoza u ulici Lazara Trpovskog u opštini Čair. Rekonstrukcija je planirana za sečenje kolovoza i postavljanje novog asfalta na površini od 2.400 m2.

Centar podseća građane da je zbog građevinskih radova na rekonstrukciji dilatacija na mostu na rieci Seravi u potoku Mominu, deo bulevara Nikole Kareva prema Kačaničkom putu, uveden privremeni režim saobraćaja. Realizacijom ovog projekta izmenjen režim saobraćaja važi od raskršća između ulice Kupi i Bulevara Nikole Kareva do raskrsnice ovog bulevara sa bulevarom Slovenija, a građevinski radovi se odvijaju u dve faze. Do završetka građevinskih aktivnosti, saobraćaj će se odvijati naizmenično za jednu saobraćajnu traku u oba pravca, a regulisaće se laganom vertikalnom signalizacijom.

Radovi na putu:

Od utorka, 25.06, put od Dračeva kod železničke pruge do sela Lisice biće zatvoren nedelju dana zbog asfaltiranja.

J.P. Makedonija put saopštava da zbog građevinskih radova na putu (asfaltiranje) na regionalnom putu P2344, naselje Čaška – s. Goložinci, od 26. juna (sreda) promet će biti prekinut svakog radnog dana osim nedelje od 10 do 16 sati u naredna dva meseca.

Viadukt Trade izveštava da je 21. juna 2019. godine počele građevinske aktivnosti prilikom instaliranja induktivnih petlji duž ceste A2 Trebenista-Struga, što će promeniti prometni režim.

19.06.2019. godine počele su građevinske aktivnosti na postavljanju električnog osvjetljenja na raskršću Drugovo, na magistralnom putu A2, dionici Kičevo – Ohrid, zbog čega se menja režim saobraćaja u period od 6 meseci.

Vijadukt Rejd izveštava da su od 13.06.2019. godine počele građevinske aktivnosti prilikom instaliranja induktivnih petlji na Regionalnom putu P1304, trasi Vinica-Smojmirovo, koja će promijeniti prometni režim.

Vijadukt Trgovina izveštava da su 11.06.2019. počele građevinske aktivnosti prilikom postavljanja induktivnih petlji na Regionalnom putu P1302, putu Delčevo – Pehčevo, zbog čega će biti izmenjen režim saobraćaja.

Preduzeće ASFALT DOOEL SKOPJE saopštava da je zbog izgradnje građevinskih radova na staroj naplatnoj stanici Gradsko u periodu od 20.05.2019. do 17.08.2019. Na magistralnom putu A1, dionici Veles-Gradsko, saobraćaj odvijati u skladu sa odobrenjem vremenskog režima prometa.

Od 09.05.2019 na putu R1201 Mavrovo – Debar kaj s. Skudrinje, saobraćaj se odvija na jednosmjernoj stazi u dužini od 150 metara. Na tom mestu se postavlja odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Strabag AG izvještava da je započeta izgradnja LOT-a 7 6. maja 2019. Rehabilitacija magistralnog puta A4 Štip – Radoviš na prijelazu Kip Štip Jug (Sofilari) – Bučim (km5 + 000 do km28 + 560)

Viadukt Trade saopštava da se od 7. maja 2019. godine realizuje izgradnja građevinskih radova na instalaciji induktivnih humaka na regionalnom Pat A1, dionici Demir Kapija-Udovo (u blizini tunela), za što se promijenio režim saobraćaja.

GD Granit AD Skoplje objavljuje da od 6. maja će obavljati građevinske radove – sanaciju regionalnog P1205, dionica Krupište – Probištip.

Granit izvještava da je zbog obnove dionice Jurumleri-Dracevo i dionice Dracevo-Oresani-Taor od 15. aprila 2019. godine uspostavljen privremeni prometni promet za regionalne ceste R1106 i R2131. Privremena modifikacija režima saobraćaja navedenih akcija predviđa rad u saobraćaju kao i povremeno zatvaranje saobraćaja tokom izvođenja radova na asfaltiranju. će početi sa asfaltiranjem na gotovom sloju alfalta na ruti od Dolno Lisice do Jurumleri. Saobraćaj će biti prekinut do 24. maja 2019. godine.

Društvo Asfalt DOOEL Skoplje izvještava da će se, zbog realizacije građevinskih radova na elektronskom sistemu za prikupljanje naplatnih stanica, odvijati saobraćaj u skladu sa

Odobrenjem za vremenski režim saobraćaja, i to:
– platna stanica Gevgelija u periodu od 18. marta 2019. do 18. septembra 2019. godine (udio Demir Kapija-Gevgelija)
– platna stanica Demir Kapija u periodu od 11. aprila 2019. do 18. septembra 2019. godine (udio Negotino-Gevgelija)

G.P. Ilinden-Struga saopštava da će od 12. aprila 2019. godine za izvođenje građevinskih radova, izgradnja reportera za zonu TIRZ Struga na regionalnoj saobraćajnici A2 s.Podmolje – Struga imati vremenski režim saobraćaja. Odgovarajuća saobraćajna signalizacija će biti postavljena na samom mjestu.

Izviđači Mk izvještavaju da zbog obnove regionalnog puta R1204, udio Kumanovo – Sveti Nikole L = 32 km od 28. marta 2019. godine ima odobren vremenski režim saobraćaja.

Zbog realizacije građevinskih radova (sanacija asfalta) na putu A2 A2 Kičevo – Ohrid (između planinskih prijevoja Presek i s.Pesočan), od 02.04.2019. Promet se odvija pod posebnim režimom tj. prenošenje jedne na drugu traku kertridža. Na mestu izvođenja radova postoji odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Od 21.03.2019 (četvrtak) na regionalnom putu R1103 Negotino – Lakavica, izvode se radovi na putu, rekonstrukcija mosta na rijeci Vardar sa s.Pepelište. Saobraćaj preskače zemlju. Pepeljara – Krivolak za vozila ukupne težine do 7,5 tona. Odgovarajuća vertikalna saobraćajna signalizacija se postavlja na licu mesta. Ovaj intermitentni režim zahtevaće završetak građevinskih aktivnosti.

Izvor: AMSM

Foto: Pixabay (Gellinger)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *