Na autoputu do Dubrovnika gradiće se most preko Neretve dug 1.540 m (HR)

most

​”Hrvatske autoceste” su, na osnovu Vladinog zaključka, krenule u realizaciju projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom na sistem mreža autoputeva Republike Hrvatske na potezu od čvora Metković do budućeg mosta Pelješac i od čvora Doli do grada Dubrovnika, prenosi Hina pisanje ”Jutarnjeg lista”.

Riječ je o projektu gradnje autoputa do budućeg mosta Pelješac i gradnji autoputa do Dubrovnika. HAC je objavio konkurs za izradu studijskih dokumenata koji, između ostalog, obuhvataju i izradu idejnog rješenja s procjenama troškova gradnje i izradu prometnog modela. Od ponuđača se traži i analiza mogućeg saobraćajnog povezivanja preko Neuma, ali prema neslužbenim informacijama ta je opcija nakon gradnje Pelješkog mosta najmanje vjerovatna, navodi dnevnik.

U sklopu konkursne dokumentacije HAC je prvi put predložio i trasu budućeg autoputa te neke od tehničkih uslova po kojima bi se autocesta gradila. Tako se od ponuđača traži da razrade mogućnost da se autoput u prvoj fazi sagradi u poluprofilu autoputa, odnosno saobraćajnice s dvije trake.

Sagovornici ”Jutarnjeg lista” u HAC-u slažu se kako je gradnja autoputa u dvije faze, ako se gleda građevinski, skuplja, ali gledajući na duže razdoblje, ima i svoje benefite. Naime, nakon gradnje poluautoputa na njoj se može naplaćivati putarina i na taj način akumulirati sredstva za nastavak gradnje.

Prema prijedlogu HAC-a, trasa autoputa prema Pelješkom mostu počela bi kod čvora Metković, a završila kod čvora Duboka netom pred mostom.

Dužina trase je 18,4 kilometra, a proteže se iznimno zahtjevnim terenom te bi na njoj trebalo sagraditi čak deset raznih objekata ukupne dužine 9.530 metara, što je više od 50 odsto trase. Riječ je o pet tunela, od kojih su najduži tunel Ježevac od 3.290 metara i tunel Rujnica u dužini od 1.000 metara.

Drugi izuzetno zahtjevni objekt je novi most preko Neretve. Njegova predviđena dužina je čak 1.540 metara. S obzirom na muljevito tlo oko rijeke, riječ je o izuzetno teškom građevinskom zahvatu. U HAC-u kažu da je trasa podložna promjenama, a s obzirom na okolinu, može se pomaknuti samo stotinjak metara lijevo ili desno.

Izvor: nezavisne.com

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *