Nema pomeranja rokova – Auto-put od Obrenovca do Čačka biće završen 15. avgusta (SRB)

heavy-4251688_1280

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sastala se danas (26. juna) sa zamenikom direktora kineske kompanije „Šandong haj spid grup“ Meng Jenom, sa kojim je razgovarala o završetku Koridora 11, ali i mogućnostima saradnje na novim projektima.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da dve države imaju odlične bilateralne odnose zahvaljujući prijateljstvu dva predsednika i izrazila uverenje da će Koridor 11 od Obrenovca do Preljine biti pušten u saobraćaj 15. avgusta, kako je direktor „Šandonga“ za Srbiju i obećao.

„Kao i do sada, biću 24 sata na ovom gradilištu, očekujem isto i od vas. Stalo nam je da pokažemo građanima Srbije dobre bilateralne odnose koje imamo i projekte koje realizujemo na obostranu korist. Pored Koridora 11, otvoreni smo za saradnju i na novim projektima, jer krećemo u novi investicioni ciklus i mogućnosti je mnogo. Svi su dobrodošli da ulažu u Srbiju“, rekla je ona.

Meng Jen istakao je da su evidentni razvoj i uzlazna putanja Srbije u poslednjih nekoliko godina, pre svega na polju ekonomije i infrastrukture, i da ova kineska kompanija želi da bude deo daljeg ekonomskog razvoja naše zemlje.

„Kao predstavnik jedne odgovorne državne kineske kompanije uveravam vas da 15. avgust nije doveden u pitanje i da će auto-put na Koridoru 11 biti završen do tada. Računamo na vašu podršku kao i do sada. Sve pohvale za velike rezultate koje ste postigli u razvoju infrastrukture. Jer, ukoliko želimo da se razvijamo ekonomski, moramo da gradimo puteve i stoga smo zainteresovani i za nove infrastruktune projekte u Srbiji, između ostalog za auto-put od Beograda do Zrenjanina“, rekao je on.

Izvor: www.mgsi.gov.rs

Foto: Pixabay (suwichan)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *