“Stajaću im nad glavom”: Auto-put od Obrenovca do Ljiga biće gotov do 15. avgusta (SRB)

tunelBrancickoridor11-8 (1024x697)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,  Zorana Mihajlović, obišla je danas (20. juna) radove na izgradnji auto-puta na Koridoru 11, i poručila da su joj izvođači radova obećali da će auto-put od Obrenovca do Čačka biti pušten u saobraćaj 15. avgusta.

„Nastaviću do samog kraja da pratim sve što se radi i da svakog dana „stojim iznad glave“ izvođačima radova. Nisam poznata kao neko ko hvali izvođače, ali je činjenica da smo u prethodnom periodu imali dosta kiše i da zbog toga radovi nisu mogli biti završeni do Vidovdana“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da je 103 kilometra auto-puta od Obrenovca do Preljine važno ne samo zbog boljeg povezivanja i bržeg razvoja ovog dela Srbije, nego i zbog bezbednosti, jer ćemo zaobići Ibarsku magistralu ili „magistralu smrti“. Do Nove godine biće završena i deonica Surčin-Obrenovac, a krećemo i u dogovore u vezi sa ugovorom za deonicu Novi Beograd-Surčin“, rekla je potpredsednica Vlade.

Ona je dodala i da bi auto-put od Obrenovca do Čačka bio završen još prošle godine, da nije blata i gline koji su ugrađivani na deonici Ub-Lajkovac, zbog čega smo morali da deo radova izvodimo ponovo. „Tako nešto nije smelo da se desi i toga više neće biti dok je ove vlade i ovog ministarstva“, istakla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da kad je izgradnja auto-puteva u pitanju nema opuštanja jer je građevinska sezona u toku i Ministarstvo će nastaviti da kontroliše gradilišta u Srbiji.

Džang Đenčao, direktor kineskog „Šandong internešenela“ za Srbiju, rekao je da ova kompanija, zajedno sa svojim podizvođačima, čini sve da radovi budu uspešno završeni i deonice spremne za puštanje u saobraćaj 15. avgusta.

“Otkako se poboljšalo vreme, radovi na ovim deonicama veoma brzo napreduju, svi zajedno radimo i možemo u potpunosti da ispunimo zahtev Ministarstva da izgradnja bude završena do 15. avgusta”, rekao je
Aleksandar Stanović, direktor „Energoprojekt niskogradnje“, podizvođača na projektu.

„Nadamo se ovakvom vremenu i u narednom periodu, a najveća pažnja usmerena je na deonicu Ub-Lajkovac“, rekao je Stanović.

Vrednost radova na deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig je 333,74 miliona dolara, a njihova ukupna dužina je 50,2 kilometra. Dužina deonice Ub-Lajkovac je 12,5 kilometara, a vrednost radova na sanaciji 2,5 kilometara pozicija na ovoj deonici je oko 10 miliona evra.

Izvor: www.mgsi.gov.rs

Foto: www.mgsi.gov.rs

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *