Autoputem Obrenovac – Preljina nećemo do jeseni, kasni otvaranje (SRB)

construction-4216749_1280

Kasni se, i opravdanje da je prethodnih dana bilo previše kiše, nije dovoljno

Otvaranje auto-puta od Obrenovca do Čačka još jednom je odloženo, prema našim saznanjima – do polovine avgusta.

Iako je prvobitno njegovo otvaranje bilo najavljeno za početak juna, pa 28. juna, to će se sudeći po tokovima radova, desiti tek krajem leta.

– Kasni se, i opravdanje da je prethodnih dana bilo previše kiše, nije dovoljno – rekao je naš sagovornik.

Takođe, “najproblematičnija” denonica je ona koja je bila i prvobitno sporna a to je krak na deonici Koridora 11 Ub-Lajkovac. Reč je o 4, 5 kilometara auto-puta koja je morala ispočetka da se gradi, a samo njena sanacija podrazumevala je trošak od milijardu dinara. Otvaranje saobraćajanice, kasni, navodno, upravo zbog radova koji su ostali na tom kraku.

Podsetimo, oštećenja na kolovozu deonice na kojoj od završetka radova pre tri godine nije bilo saobraćaja dospela su u žižu pošto je Ministarstvo građevinarstva podnelo krivične prijave protiv 14 odgovornih lica među kojima su i direktor “Planuma” Ratomir Todorović i bivši ministar građevinarstva Milutin Mrkonjić.

Ostatak deonice na Koridoru 11 od Obrenovca do Uba je završena i spremna je za puštanje u saobraćaj.

Kako su ranije najavili iz ministarstva građevine i infrastrukture, projekat na kome rade strateški važan je za Vladu Srbije.

– Od vas očekujemo punu posvećenost kako bi do kraja leta auto-put od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj – naglasila je ranije ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Izvor: Telegraf 

Foto: Pixabay (suwichan)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *