Da li nas ovo čeka u budućnosti? Tablet i tačskrin svuda, pa i na volanu?

Byton promo1
Kineska startap kompanija Byton objavila je nove fotografije unutrašnjosti svog prvog električnog automobila – krosovera M-Byte.
Međutim, postavlja se pitanje kako će se vozači ovih automobila snaći u mnoštvu ekrana osetljivih na dodir, od kojih je onaj na volanu ima veću dijagonalu od mnogih multimedijalnih displeja u savremenim automobilima, dok je glavni ekran na komandnoj tabli i do 7 puta veći od regularnih tableta.
Byton promo

Foto: Byton promo

Interesantno je da je Byton predvideo da se neke komandama glavnog displeja može pristupiti preko tačpeda na centralnoj konzoli, na kome se inače nalazi i kontrole klima-uređaja, ali i podešavanja položaja sedišta.

Foto: Byton promo
Foto: Byton promo

Sa druge strane, kineski proizvođač ostavio je neke fizičke komande, poput dugmića za biranje stepena prenosa automatskog menjača (P, R, N i D).

Byton u svom saopštenju navodi da je namera bila da vozaču i putnicima stvori “komforan i udoban ambijent, poput onog u luksuzno opremljenim dnevnim sobama”.

Ipak, treba imati na umu da je reč o automobilu – objektu koji se kreće i kojim upravlja vozač, pa nije baš uputno da se on i previše opusti tokom vožnje.

Foto: Byton promo

Foto: Byton promo

Izvor: B92
Foto: Byton promo
Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *